субота, 13 вересня 2008 14:28

Сьогодні Кріштіано Роналдо приміряє "Золоту бутсу"

Сьогодні Кріштіано Роналдо приміряє "Золоту бутсу"
Головній зірці "Манчестер Юнайтед" і збірній Португалії Кріштіано Роналдо сьогодні буде вручена "Золота бутса" як кращому бомбардирові європейських національних чемпіонатів за підсумками сезону-07/08.

Цей приз, що присуджується з 1968 року, в останніх 12 років існує під егідою Європейської асоціації спортивних видань (ESM).

У останньому чемпіонаті англійської Прем"єр-ліги Кріштіано Роналдо відзначився 31 раз і в конкурсі європейських бомбардирів набрав відповідно до існуючої системи коефіцієнтів 62 очки. Більше за португальця забив голландець Хюнтелаар з "Аяксу" (33 м"ячі) залишився лише третім, оскільки в голландському чемпіонаті коефіцієнт складає 1,5. Друге місце у іспанця Гуїси з "Мальорки" (27 голів, 54 очки).

Як правило, "Золота бутса" ESM вручається на стадіонах перед початком або в перерві чергового матчу команди, за яку виступає лауреат. Проте Кріштіано Роналдо, що відновлюється зараз після травми, попросив ESM про те, щоб нинішня церемонія була проведена у нього на батьківщині - на Мадейрі.

Цінний приз, виготовлений в голландському місті Верден, був доставлений до Фуншал, адміністративного центру острова, в четвер і виставлений на загальний огляд в одному з місцевих банків, що відразу став місцем паломництва уболівальників.

На урочистій церемонії очікується присутність обох попередніх володарів призу з Португалії - Ейсебіо і Фернанду Гомеша (і той і інший вигравали "Золоту бутсу" по два рази).

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Кріштіано Роналдо приміряє "Золоту бутсу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути