вівторок, 29 березня 2011 14:22

Шаолиньскі ченці об'єднали футбол і кунг-фу

Шаолиньскі ченці об'єднали футбол і кунг-фу

Послушники всесвітньо відомого китайського монастиря Шаолінь у надії підвищити рівень футболу в Піднебесній заснували нову школу, де спорт номер один поєднується з традиційною для цієї країни майстерністю кунг-фу.

Настоятель монастиря Ши Янлю вибрав 40 молодих кандидатів, які будуть навчатися азам гри під керівництвом наставника з бойових мистецтв і футбольного тренера. Крім класичних тренувань, ченці будуть приділяти особливу увагу балансу і силі ніг, передає Orange News.

"Зараз стан футболу в Китаї залишає бажати кращого, - констатував Ши Янлю. - Ми сподіваємося, що від об'єднання з елементами кунг-фу він лише виграє".

За словами настоятеля, молода футбольна команда Шаоліня наполегливо трудиться і швидко прогресує, учні все схоплюють буквально на льоту. У найближчих планах - запрошення до монастиря ряду видатних зірок світового футболу, які дадуть майстер-класи.

Федерація футболу Китаю не залишила без уваги сміливий експеримент Шаоліня, взявши команду під свій патронаж. Послушникам виділили екіпіровку і 1000 футбольних м'ячів.

Зараз ви читаєте новину «Шаолиньскі ченці об'єднали футбол і кунг-фу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути