Ексклюзиви
понеділок, 01 жовтня 2007 17:16

Сабо: "Спортинг" - швидка і технічна команда

У вівторок "Динамо" і "Спортинг" к Києві проведуть матч другого кола групового етапу Ліги чемпіонів. Перші матчі вони програли. Тому перемога в завтрашньому поєдинку буде потрібна обом клубам.

Про плани "Динамо" в цьому розіграші Ліги чемпіонів на передматчевій прес-конференції розповів головний тренер команди Йоєф Сабо.

- Йожеф Йожефович, як готувалася команда до матчу зі "Спортінгом" після поєдинку чемпіонату України проти "Нафтовика"?

- Напевно, нічого нового я не скажу. Команда готувалася у звичайному режимі на заміській базі. Після гри в Сімферополі проти "Таврії" деякі хлопці просили мене дати їм відпочити, оскільки відчули певну втому. Саме тому я вирішив дати відпочинок усім гравцям, які грали в тому матчі. Нами були розроблені програми для гравців, які готуються спеціально на матч з "Спортингом". Іншим же гравцям, які з різних причин не грають в основному складі, був даний шанс проявити себе в матчі з ахтирчанами. Що вийшло – ви самі бачили.

- Чи є шанс побачити завтра на футбольному полі Діакате і Бангура?

- І Бангура, і Діакате поки що лікуються, і мова про найближче повернення гравців на футбольне поле поки не ведеться.

- Хто ще напевно не зіграє завтра з "Спортингом"?

- От так вам все і розкажи. Є 18 чоловік, які готуються до завтрашнього поєдинку. В принципі, окрім двох вищеназваних футболістів, всі здорові. Що буде завтра – подивимося. Сьогодні ще тренування, а під час тренувального процесу може трапитися все. Не дай Бог, звичайно, але така футбольна реальність.

- Ви дивилися останній матч "Спортинга" в чемпіонаті Португалії проти "Бенфіки"? Які відзначили сильні і слабкі сторони майбутнього суперника?

- Так, я дивився цей поєдинок. Причому, не один раз – спочатку живцем, а потім на базі в записі. Із зупинками, розборами епізодів. У такому ж плані я проглянув і матч "Спортинга" з "Манчестер Юнайтед". По цих поєдинках можу сказати, що наш майбутній суперник – команда достатньо швидка, добре грає на контратаках. Головна риса футболістів "Спортинга" – всі дуже швидкі і технічні. Тому у нас будуть проблеми.

- Як Ви настроюєте футболістів на майбутній поєдинок?

- На такі матчі футболістів навіть не треба настроювати. Серйозний турнір, серйозний супротивник – футболісти повинні самі себе настроювати, щоб завтра вийти на поле і показати все, на що здатні. Потрібно, щоб у хлопців було бажання віддаватися грі.

- Після матчу з "Нафтовиком" Ви говорили, що буде серйозна розмова з гравцями. Чи є перші результати такої розмови?

- Звичайно, з деякими гравцями після матчу у мене була розмова. Але гра вже пройшла, а результат занесений в турнірну таблицю. Не треба жити вчорашнім днем – треба дивитися вперед. Свою помилку я зрозумів. На жаль, не всі футболісти роблять аналіз своєї гри. Після гри з "Нафтовиком" я нікому особисто претензій не пред"явив. Пред"явив їх всій команді. У неї не було зібраності, в цьому я бачу нашу головну проблему

- Не думаєте, що зараз в "Динамо" перебір гравців?

- Так, перебір є. Але тільки не першокласних футболістів. Розбиратимемося. Є ветерани. Без них теж не можна, це сприяє зростанню молоді. Але потрібно розуміти, що ветерани повинні вчити цю молодь, а не навпаки. Мені дали час і сказано створювати команду молодих, перспективних футболістів. Робота буде клопітка.

- Свого часу ви відкрили футболу багатьох талановитих гравців. Ви знаєте, як таких виростити з нинішнього молодого покоління?

- Якби не знав, до роботи не брався. Тут потрібний час.

- Згодні з думкою, що якщо не обігравати "Спортинг", то в Лізі чемпіонів "Динамо" нічого не світить?

- Я б так питання не ставив. "Спортинг" не така слабка команда. По грі було справедливо, якби "Спортинг" виграв у "Манчестера", а не навпаки. Це дуже хороша команда, до якої потрібно віднестися з повагою. Але ми не збираємося програвати. Але якщо це і трапиться, таке футбольне життя. Все одно потрібно вставати і йти далі.

- За рахунок переваги в якому з компонентів "Динамо" може перемогти "Спортинг"?

- "Динамо" завжди славилося командною грою. Швидкісний футбол, з пресингом, не даючи супротивникові грати в свою гру. Чому би нам не зіграти так і зараз? Для цього гравцям потрібно виконати установку тренера. І зіграти в ту гру, на яку команда здатна на даний момент показати.

www.fcdynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «Сабо: "Спортинг" - швидка і технічна команда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути