Ексклюзиви
неділя, 31 грудня 2017 12:55

"Російських футболістів покривала державна допінгова система" - адвокат Родченкова

"Російських футболістів покривала державна допінгова система" - адвокат Родченкова
Родченков має докази порушень російських футболістів. Фото: "Спорт-Экспресс"

Колишній глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков має докази того, що російських футболістів покривала державна допінгова система.

"У доктора Родченкова є інформація про російських футболістів, яких покривала державна допінгова система. Йому відомо, що допінг-проби гравців зникали перевіреним шляхом.

WADA і професор Річард Макларен отримували питання за питанням від федерацій інших видів спорту. Але вони не разу навіть не натякали, що ФІФА намагається отримати інформацію від Родченкова і хоче її отримати", - сказав адвокат Родченкова Джим Уолден, передає ua.tribuna.com.

"Президент ФІФА Інфантіно ще не намагався провести незалежне розслідування, яке дозволило б з'ясувати, чи має відношення російський допінг до команди, яка виступала на ЧС-2014. Вони навіть не намагаються почати це. Я підозрюю, що і не будуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Його треба розстріляти, як ворога народу": хто такий "кат" російського спорту

У WADA є бекап інформації з російської лабораторії. У ній тисячі, тисячі, тисячі секретних файлів, які говорять про зниклі позитивні допінг-проби, які належали російським футболістам.

Інфантіно доведеться конкретно порозумітися, якщо або коли WADA опублікує звіт про допінг в російській футболі. Мова не тільки про 34 футболістів зі списку Макларена. Підтверджено, що мова йде про багатьох інших футболістів, що мають відношення до приховування позитивних допінг-проб.

ФІФА сховала голову в пісок. Вони знають про існування цієї інформації вже багато місяців. Немає ніяких секретів. У них є мої контакти, але вони вирішили не зв'язуватися зі мною. Пройшов вже місяць з моменту, коли вони сказали, що направлять запит Родченкова. Але вони навіть не дзвонили.

Позиція доктора Родченкова така: поки Росія заперечує існування державної допінг системи, вона не повинна мати права проводити міжнародні спортивні змагання. А російські спортсмени повинні піддатися ретельному обстеженню", - заявив юрист.

5 грудня виконком Міжнародного олімпійського комітету усунув збірну Росії від участі в ОІ-2018. Виступити зможуть тільки спортсмени, які довели непричетність до допінгових махінацій. Вони отримають право змагатися під нейтральним прапором як в командних, так і в індивідуальних видах спорту.

Зимові Олімпійські ігри в Пхенчхані пройдуть з 9 по 25 лютого 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «"Російських футболістів покривала державна допінгова система" - адвокат Родченкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути