понеділок, 20 жовтня 2008 13:44

Росіяни вшанували пам"ять жертв матчу "Спартак" - "Хаарлем"

В понеділок спартаківці вшанували пам"ять загиблих в трагедії, яка відбулася 26 років тому в Лужниках на матчі "Сартак" - "Хаарлем".

20 жовтня 1982 року в результаті жахливої тисняви на стадіоні в Лужниках, яка виникла в кінці матчу "Спартак", - "Хаарлем", за офіційними даними загинули 66 чоловік. Сьогодні вдень керівники клубу, вболівальники і родичі вшанували пам"ять жертв цієї трагедії. До меморіалу в Лужниках були покладені квіти і вінки.

Спартаківський клуб виділив гроші, які будуть передані родичам загиблих. Допомога була надана і з боку Міжрегіональної молодіжної громадської організації спортивних вболівальників.

Як повідомляє офіційний сайт "Спартака", в неділю на стадіоні "Спартак" імені Нетто вболівальники провели турнір пам"яті загиблих. У нім взяли участь більше п"ятисот чоловік, у тому числі і генеральний директор клубу Валерій Карпін, який встиг зіграти за десяток різних команд.

Спартаківські вболівальники зібрали гроші для родичів загиблих, а перед початком турніру його учасники вшанували пам"ять жертв "лужниківськой" трагедії хвилиною мовчання.

gazeta.ru

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вшанували пам"ять жертв матчу "Спартак" - "Хаарлем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути