понеділок, 11 лютого 2019 13:51

Роберто Розетті пояснив, за яких умов застосовуватимуть систему VAR у плей-офф Ліги чемпіонів

Роберто Розетті пояснив, за яких умов застосовуватимуть систему VAR у плей-офф Ліги чемпіонів
В Лізі чемпіонів розпочне діяти система VAR

Старший офіцер УЄФА із питань суддівства Роберто Розетті пояснив, за яких умов застосовуватимуть систему VAR у плей-офф Ліги чемпіонів.

"Відеопомічник втручається лише тоді, коли помічає очевидну та явну помилку в чотирьох ситуаціях, що впливають на хід матчу. Це голи та порушення правил перед ними; рішення щодо пенальті та порушення правил перед ним; прямі червоні картки; помилкова ідентифікація гравця.

Це також стосується голів, забитих після порушення правил в атаці та з положення поза грою. Новітні 3D-технології допоможуть відеопомічникам визначати, чи був офсайд.
Відеопомічники також втручаються у випадку відверто грубої гри, яка за правилами повинна каратися прямою червоною карткою.

Система VAR буде діяти тільки у окремих випадках


Знову таки, відеопомічники втручаються лише тоді, якщо бачать явний фол у штрафному, за який потрібно призначати пенальті, або ж чітке свідчення, що порушення не було та пенальті давати не можна. Наприклад, за умови гри рукою відеопомічник повинен втрутитися, якщо явно бачить, що футболіст навмисне торкнувся м'яча та рукою.

Бригада VAR повинна взяти до уваги рух, дистанцію та позицію руки чи долоні, щоб вирішити, чи карати за контакт. Головний рефері повинен подивитися повтор інциденту", – наводить слова Розетті офіційний сайт УЄФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер засновник Ліги чемпіонів та "Золотого м'яча"

Першими два поєдинками ЛЧ, під час яких працюватиме система VAR, стануть протистояння "Манчестер Юнайтед" – "Парі Сен-Жермен" на Олд Траффорд і "Рома" – "Порту" на Стадіо Олімпіко.

В Лізі чемпіонів система VAR почне свою роботу із матчів плей -офф

Зараз ви читаєте новину «Роберто Розетті пояснив, за яких умов застосовуватимуть систему VAR у плей-офф Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути