Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2015 13:10

Ребров вчинив як Лобановський

Ребров вчинив як Лобановський
Микола Несенюк. Фото: dynamo.kiev.ua

Перед грою "Динамо" - "Маккабі" передбачалося декілька можливих сценаріїв. Перший – кияни забивають швидкий м'яч, після чого стають повними господарями становища, забивають ще і доводять матч до упевненої перемоги, паралельно стежачи за перебігом гри у Лондоні. Другий – гості не дають динамівцям одразу забити і усю гру триває облога їхніх воріт аж до забитого м'яча. Третій – "Динамо" несподівано пропускає, після чого починається футбольна драма із фіналом на нашу користь. На практиці ми отримали четвертий – найменш очікуваний варіант – забивши швидкий м'яч, господарі поля до останньої хвилини зберігали здобуте, граючи на нервах. Своїх та уболівальників. Бо ж кожна помилка могла перекреслити усе раніше зроблене.

Власне, останній варіант не міг передбачити лише той, хто забув, що Сергій Ребров є послідовником Валерія Лобановського. Не у сенсі тактичних схем - вони тепер не такі, як у дев'яності - а у сенсі психології. "Поки м'яч у нас, ми не пропустимо", - казав Валерій Васильович. Його команди відрізнялися насамперед залізною дисципліною у захисті. Упевнений, що Лобановський, опинившись у вчорашньому становищі Реброва, вчинив би так само. Яким же було це становище?

"Динамо" з другого місця вийшло до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Як і передбачалося, "Динамо" побудувало свою гру на основі міцної оборони, сподіваючись на те, що висока майстерність атакуючих гравців рано чи пізно принесе забитий м'яч. Згадану майстерність у підсумку показав лише Денис Гармаш, який створив практично усі небезпечні моменти біля воріт гостей і забив той самий вирішальний швидкий м'яч. Андрій Яромоленко цього зробити не встиг, травмувавшись на самому початку гри. Без нього виявилося, що гостро атакувати флангами у киян не дуже виходить. Олег Гусєв виявився не готовим "розірвати" правий фланг, більше підігруючи партнерам. Про лівий фланг краще помовчати – награвання Дерліса Гонсалеса безпосередньо у Лізі чемпіонів виявилося дуже ризикованим експериментом.

Але головним було інше. Тренери гостей сподівалися, що забивши мяч, динамівці побіжать забивати ще і дадуть "Маккабі" простір у контратаках. До того, що господарі почнуть оберігати здобутий результат, граючи надобережно, ізраїльська команда виявилася не готовою. З кожною хвилиною "Динамо" діяло щораз "сухіше", тримаючи у тилу одного-двох "зайвих" гравців, які були дуже пасивними в атаці. У такій грі найкращим виявився Сергій Рибалка – м'яч буквально прилипав до його ніг, а передачі були несподіваними для опонентів та зручними для партнерів.

"Гармаш дуже любить атакувати. А ми не могли втрачати центр поля" - Ребров

Звісно, забий "Динамо" вдруге, і нам би залишалося милуватися грою киян, спокійно прикидаючи подумки шанси у одній восьмій фіналу. А вийшло, що буквально до останніх секунд усі залишалися у напруженні, яке зростало чим менше хвилин і навіть секунд залишалося до фінального свистка. Залишається подякувати команді за цей драматизм і побажати, щоб він і надалі завершувався потрібним для нас результатом.

Зараз ви читаєте новину «Ребров вчинив як Лобановський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути