субота, 26 травня 2018 22:48

"Реал" виграв третю Лігу чемпіонів поспіль "завдяки" жахливій грі воротаря "Ліверпуля"

"Реал" виграв третю Лігу чемпіонів поспіль "завдяки" жахливій грі воротаря "Ліверпуля"
Реал - Ліверпуль, фінал Ліги чемпіонів, онлайн. Фото:

Добрий вечір всім поціновувачам гри №1 в світі. За кілька миттєвостей розпочнеться вирішальний матч. Головний матч сезону в європейському футболі - фінал Ліги чемпіонів. В Києві на НСК "Олімпійський" зустрінуться дві потужні команди. Мадридський "Реал" протистоятиме англійському "Ліверпулю". Для іспанців, перемога може стати вже 13 за всю історію турніру. "Мерсисайдці" можуть оформити для себе шостий кубок Ліги чемпіонів в історії.

Фанати обох команд ще три дні тому почали потроху з'їжджатись в Київ. Вже на фінальному матчі жіночої Ліги чемпіонів можна було почути пісні у виконанні гостей з Англії. А от вболівальників "вершкових" в Києві було зустріти набагато важче. Чи то іспанці справді здали квитки та передумали їхати, чи то "мерсисайдці" залишають по собі помітніший слід в Києві. Але факт залишається фактом - напередодні фіналу Київ "червоний".

Кілька слів про суддівство. Обслуговуватиме матч сербська бригада арбітрів на чолі з Мілорадом Мажичем. 45-річний серб вперше в кар'єрі обслуговуватиме матч такої ваги. В поточному сезоні відпрацював на 5 матчах Ліги чемпіонів та 2 Ліги Європи. Цікаво, що за сім матчів не показав жодної червоної картки.

Ліга чемпіонів 2017/18 б'є всі рекорди. Поточний розіграш став найрезультативнішим та найбільш відвідуваним в історії турніру. І тому вдвічі приємніше, що вирішальний матч відбудеться саме в Україні.

Відомі стартові склади команд.

"Реал": Навас - Карвахаль, Рамос(к), Варан, Марсело - Модріч, Каземіро, Крос - Іско, Бензема, Роналду

Запасні: Касілья, Начо, Бейл, Ернандес, Лукас Васкес, Асенсіо, Ковачіч

"Ліверпуль": Каріус - Александер-Арнольд, Ловрен, Ван Дейк, Робертсон - Мілнер, Хендерсон(к), Вейналдум - Салах, Фірміньйо, Мане

Запасні: Міньйоле, Клайн, Клаван, Морено, Лалана, Джан, Соланке

Команди виходять на поле. Традиційна передматчева розминка. За годину до матчу стадіон вже майже заповнений.

Фанати "Ліверпуля" затягнули на "Олімпійському" свій безсмертний хіт. You'll Never Walk Alone пробирає до мурашок.

Феєрична церемонія відкриття завершена. Лунає гімн Ліги чемпіонів.

Все готово до початку! Поїхали! Стартовий свисток!

2' Команди вже встигли обмінятись напівмоментами. Обнадійливий початок.

5' Активніше розпочав матч "Ліверпуль". Нагнітають англійці, кружляють біля штрафного майданчика. Сподіваються англійці на швидкий м'яч.

8' Важко "вершковим", багато роботи в захисті. А "мерсисайдці" впевнено контролюють м'яч та створюють моменти.

10' Відповідають "мадридисти", Марсело пробив з-за меж штрафного майданчика - поруч зі стійкою пролетів м'яч.

13' "Сушать" гру номінальні господарі( Реал), збивають темп атак суперника. Гра дещо вирівнюється.

15' Міні-штурм від "червоних", але серія ударів була заблокована захисниками. Потім Навас перехопив м'яч та намагався почати швидку контратаку, але Крос помилився в простій ситуації. Нервують "мадридисти".

16' Роналду прорвася по флангу, але пробив з гострого кута вище воріт.

20' Заспокоїлась гра на полі, але не на трибунах. Вболівальники "Ліверпуля" несмовито підтримують свою команду, перетворивши НСК на "Енфілд". Фанів "Реалу" поки не чутно.

23' Небезпечний момент біля воріт Наваса. Александр-Арноьд протужно пробивав, але майже в голкіпера, який зафіксував м'яч.

26' Пауза в грі, Салах лежить на газоні та тримається за плече. Сподіваємось єгиптянин зможе продовжити гру.

29' Шок для "Ліверпуля". Найкращий гравець "червоних" не зможе продовжити матч. Зі сльозами на очах покидає поле Мохаммед Салах. Лалана замінить єгиптянина.

33' Краще заграв "мадрид". Схоже послаблення суперника надихнуло їх.

35' Доля віддає борг. Карвахаль на газоні та очевидно також не зможе продовжити гру. Дуже прикро, команди втрачають важливих гравців.

37' Карвахаль з не меншими, ніж в Салаха, сльозами на очах залишає поле. Замість нього вийшов Начо.

41' Зіпсувалась гра. Без воріт грають команди. "Реал" контролює м'яч - без моментів, а "Ліверпуль" не може потужно вибігти в контратаку.

43' Перший гол в матчі. Роналду пробивав головою, Каріус відбив на ногу Бензема, який вколоьтв м'яч в сітку. Але арбітр запалив прапорець, офф-сайд був у Роналду.

45' Ще момент у "вершкових" - Начо пробивав з льоту, м'яч влучив у сітку з зовнішнього боку.

45+3' Бензема пробив з дальньої відстані - повз ворота.

Перерва!

Розчарували команди, від них очікували відверто більшого. Вболівальники хочуть більш видовищного футболу. Сподіваюсь в другому таймі так і буде.

А поки до вашої уваги статистика першої половини зустрічі.

Реал - Ліверпуль

Володіння 65% - 35%

Удари( в площину) 5(0) - 9(1)

Фоли 3 - 10

Другий тайм!

48' Який момент у "мадридців"! Іско пробивав з метрів десяти - поперечина рятує "червоних".

51' Гоооол! Жахлива гра у виконанні Каріуса. Голкіпер зловив м'яч та просто кинув його в ногу Бензема. Від француза м'яч закотився у ворота. Ганебна помилка воротаря "мерсисайдців".

55' ГОООООЛ! "Ліверпуль" зрвінює рахунок. Ловрен відгукнувся на подачу Мілнера з кутового та скинув м'яч на ногу Мане, який з метра розстріляв Наваса. 1:1

Ось це вже цікавіше.

60' "Мадрид" володіє ініціативою. Іско небезпечно пробивав. Каріус відбив м'яч, який не летів у площину воріт. Бейл виходить на поле замість Іско.

64' ГООООЛ! Фантастичний м'яч у виконанні Бейла. В падінні через себе забиває валієць! Неймовірної краси м'яч! Браво! 2:1

70' Момент у "червоних", стійка рятує "Реал" після удару Мане!

74' Ось це вже схоже на фінал Ліги чемпіонів! Спочатку "мерсисайдці" мали кілька непоганих моментів, претендували на пенальті - м'яч влучив в лікоть Каземіро, але рука знаходилась в природньому положенні, і скоріше за все арбітр був правий не призначивши однадцятиметровий удар. І в наступній контратаці Роналду виходив віч-на-віч, але Робертсон в останній момент у підкаті виніс м'яч.

81' "Реал" відверто сушить гру, чекаємо на штурм від "ліверпульців".

83' Жовта картка для Мане за фол проти Рамоса. І заміна в складі "червоних" Мілнера замінив Емре Джан.

84' ГООООЛ! Це просто жах. Це не голкіпер, а суцільний жах. Каріус дарує "Реалу" третю поспіль Лігу чемпіонів. Бейл пробив по центру воріт, прямо в руки Каріуса, а той замість того щоб спокіно зафіксувати м'яч.... пропустив м'яч дитячого рівня Лоріс, сьогодні замість рук у нього локшина.

В порівнянні з ним Денис Бойко це ще топ-воротар.

90' Матч йде до свого завершення. Тепер вже співають фанати "Реала". Вітаємо "мадридців" з унікальним досягенням - три Кубка Ліги чемпіонів поспіль.

Коментатор матчу стверджує, що "злим генієм" Ліверпуля став Гарет Бейл. Я не погоджусь, злим генієм став Лоріс Каріус...

90+3' Варто віддати належне справжнім фанатам "Ліврпуля", які продовжують гнати вперед свою команду.

Фінальний свисток!

Шкода Юргена Клоппа, шостий фінал поспіль програв німець. А всіх вболівальників "Галактікос" вітаю з фантастичним досягненням!

Зараз ви читаєте новину «"Реал" виграв третю Лігу чемпіонів поспіль "завдяки" жахливій грі воротаря "Ліверпуля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути