Ексклюзиви
вівторок, 12 серпня 2008 14:34

"Волинь" уклала контракт з вихованцем "Ювентуса"

В понеділок "Волинь" підписала контракт з 24-річним українським атакуючим півзахисником Сергієм Коваленком (зріст - 185 см, вага - 77 кг). "Родзинкою" укладеної угоди є те, що новачок "Волині" є вихованцем знаменитого туринського "Ювентуса". У сімнадцятирічному віці Сергій потрапив на око скаутам італійського клубу і незабаром приєднався до "б"янко-нері", почавши виступи в прімавері.

Проте пробитися в основу ювентійців Сергію не вдалося і в сезоні 2004/05 Коваленко уклав угоду з бельгійським "Стандартом" з Льєжа, з яким наступні два сезони займав третю і другу сходинку місцевого чемпіонату. Своє захоплення грою українця неодноразово висловлював і спортивний директор "Стандарту", екс-голкіпер збірної Бельгії Мішель Прюдомм.

В сезоні 2006/07 гра у Сергія не пішла і якийсь час він вимушений був провести в оренді в "Локерені". Але після повернення в "Стандарт" там почалася серйозна реконструкція складу і минулий чемпіонат Коваленко провів вже в скромнішому клубі "Роселар". В цілому за "бельгійський" період своєї кар"єри талановитий півзахисник, який достатньо часто виступав і на позиції форварда, зіграв 58 матчів і забив 7 м"ячів. Ще 5 ігор і 1 гол провів в кубку Бельгії і 2 матчі Сергій зіграв в єврокубках.

Террикон

Зараз ви читаєте новину «"Волинь" уклала контракт з вихованцем "Ювентуса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути