Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2008 12:20

"Таврія" скаржиться на дискримінацію з боку Прем"єр-ліги

Вчора на сайті сімферопольської "Таврії" з"явилася заява про дискримінацію кримського клубу з боку керівництва української Прем"єр-ліги. Головною проблемою керівництво "Таврії" називає найменшу кількість телетрансляцій матчів сімферопольців серед всіх клубів.

"З 40 поєдинків п"яти стартових турів чемпіонату на загальнонаціональних каналах транслювалися 23. З них - всі п"ять матчів за участі "Динамо", "Шахтаря" і "Арсенала". Лише "Таврія" в телеефірі була представлена одним матчем. Із запланованих трансляцій на найближчі чотири тури знов буде показаний тільки один поєдинок "Таврії" - домашній, з "Чорноморцем". Хотілося б запитати у керівників прем"єр-ліги: з чим пов"язана така дискримінація сімферопольської команди? Невже рейтинг першого чемпіона незалежної України і п"ятої за підсумками двох останніх чемпіонатів країни команди нижчий, ніж у решти учасників турніру? Взагалі, хотілося б знати, хто в прем"єр-лізі і за якими критеріями визначає, чи гідний матч телеефіру чи ні?", - сказано в заяві.

Також представники "Таврії" наводять приклад упередженого суддівства проти клубу:
"У поєдинку "Металіст" - "Таврія", який за дивним збігом також не побачили телеглядачі, грубої помилки, що вплинула на результат, припустився асистент арбітра Віталій Пономарьов (до речі, пізніше дискваліфікований) - за рахунку 1:0 на користь господарів він неправильно визначив положення "поза грою" у сімферопольця Желько Любеновіча, коли той забив гол. Ми ні на що не натякаємо. Але приведемо одну цитату. Вона належить колишньому віце-президенту донецького "Металурга" Дмитру Селюку, який пояснив, чому "Сталевари" майже в кожному матчі цього сезону б"ють пенальті і поки не втратили в чемпіонаті жодного очка: "Є таке поняття як робота з суддями."

Заява закінчується наступними словами: "Прем"єр-ліга задумувалась як інструмент позбавлення нашого футболу від бруду, створення рівних умов для всіх учасників чемпіонату. Поки ж, на превеликий жаль, проблем тільки додалося. Клуби знов розділені на своїх і чужих, на великих і маленьких, тим самим дискредитується сама ідея створення ліги. Якщо зараз, на ранньому етапі організації прем"єр-ліги, не викинути в сміттєву корзину колишні методи роботи, в нашому футболі не тільки нічого не зміниться - ми повернемося до того, з чого починали на початку 90-х".

СК "Таврія"
Зараз ви читаєте новину «"Таврія" скаржиться на дискримінацію з боку Прем"єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути