Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2008 19:40

"Севілью" визнали найкращим клубом Європи за останні п"ять років

Ще п"ять років тому футбольний клуб "Севілья" практично не був відомий в Європі. Зате зараз це команда, яка дуже якісно грає у всіх міжнародних змаганнях. Європейську популярність андалузцям принесла перемога над "Мідлсборо" 10 травня 2006 року, після якої вони стали володарем Кубка УЄФА вперше за свою сторічну історію.

Рахуючи з гола Баптисти у ворота "Націоналя" 16 вересня 2004 року "Севілья" 5 разів брала участь в офіційних європейських турнірах: чотири рази в Кубку УЄФА і одного разу в Лізі Чемпіонів. Двічі підряд ставала володарем Кубка УЄФА в сезонах 2005/06 і 2006/07 років. А також стала володарем Суперкубка УЄФА, перегравши один з самих титулованих клубів Старого Світла іспанську "Барселону".

Статистика виступів севільців в європейських змаганнях значна. Команда взяла 34 перемоги в 54 іграх, програвши тільки 10 разів. Це кращий показник серед всіх клубів Європи.

"Ліверпуль", який йде другим, має 37 перемог, але у нього проведено на 9 ігор більше, ніж у "Севільї". На третьому рядку стоїть "Мілан", який має в своєму активі 30 перемог, четверте місце у "Барселони", п"яте в "Арсенала". Завершують список 14-ти сильних клубів: "Манчестер Юнайтед", "Челсі", "Інтер", ПСВ, "Ліон", "Байєр", "Вільярреал" і мадридський "Реал".

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «"Севілью" визнали найкращим клубом Європи за останні п"ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути