Ексклюзиви
неділя, 02 березня 2008 12:20

"Шахтар" оскаржить рішення ФІФА у "справі Матузалема"

"Шахтар" оскаржить рішення ФІФА у "справі Матузалема"
29 лютого ФК "Шахтар" отримав рішення Палати з вирішення спорів ФІФА, яке стосується так званої "справи Матузалема". У документі сказано наступне:

1. Матузалем Франселіно да Сілва зобов"язаний виплатити суму 6,8 млн. євро на користь ФК "Шахтар" протягом 30 днів після отримання цього рішення.
2. У випадку, якщо вищезазначена сума не буде виплачена у вказаний період, буде застосована пеня за прострочення платежу у розмірі 5% річних.
3. Клуб "Реал Сарагоса" є солідарно відповідальним за сплату вищезгаданої суми.
4. Рішення може бути оскаржене в Спортивному арбітражному суді міста Лозанна протягом 21 дня після його отримання.

Генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін так прокоментував це рішення ФІФА: "Футбольний клуб "Шахтар" не задоволений цим рішенням, і ми маємо намір, скориставшись нашим законним правом, протягом відведеного строку оскаржити його. В той же час, враховуючи практику ФІФА і прецеденти у подібних випадках, які виносилися міжнародною Федерацією раніше, ми не можемо сказати, що вердикт з виплатою компенсації в 10 млн. 200 тис. доларів для нас однозначно програшний. Взяти хоч би рішення у "справі Вебстера", де фігурували суми компенсації клубу на рівні 150 тис. євро. Ми сподіваємося, що нам вдасться відстояти інтереси Футбольного клубу "Шахтар" у вищих судових інстанціях".

Як відомо, керівництво "гірників" вимагало від "Сарагоси" виплатити за бразильського хавбека компенсацію у розмірі 25 млн євро.

Офіційний сайт ФК "Шахтар"
Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" оскаржить рішення ФІФА у "справі Матузалема"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути