Ексклюзиви
субота, 07 квітня 2007 21:07

"Шахтар" знову за два кроки від "Динамо"

Після того, як київське "Динамо" в стартовому поєдинку 21-го туру втратило два очки у грі з донецьким "Металлургом", у "Шахтаря" з"явилась можливість скоротити відстань від лідера чемпіонату до двох очок. Для цього треба було небагато - вийти на поле рідного стадіону "Олімпійський" і перемогти полтавську "Ворсклу". З поставленою задачею гірники впорались, хоча назвати їх виграш досить впевненим важко.

Господарі поля вирішили відразу "взяти бика за роги" і вже на 4-й хвилині відкрили рахунок - Жадсон віддав зрячу передачу на Матузалема і той вразив дальній кут воріт "Ворскли".

Підопічні Мірчі Луческу після забитого голу продовжували контролювати події на полі, хоча від їх гри віддавало якоюсь академічністю. На 56-й хвилині гірники за це ледь не поплатились - Кравченко вийшов на ударну позицію і Шуткову довелось продемонструвати всю свою майстерність. Стало зрозуміло - для того, щоб розставити всі крапки над "і" потрібен другий гол. Забити його "Шахтар" зумів на 82-й хвилині - Гай заробив пенальті, яке реалізував Матузалем. Єдине на що спромоглись гості, так це скоротити різницю в рахунку до мінімуму на останніх хвилинах зустрічі. М"яч на рахунку дебютанта "Ворскли" Янузі, якого називають одним з найталановитіших албанських футболістів.

"Шахтар" - "Ворскла" - 2:1 (1:0)

7 квітня. Донецьк. РСК "Олимпийский".

Суддя: Євген Абросимов (Одеса).

"Шахтар": Шутков, Кучер, Чигринський, Фернандіньо, Матузалем, Жадсон (Вукіч, 57), Гай, Полянський, Срна, Маріка (Воробей, 75), Бєлік (Адріано, 65).

Головний тренер: Мірча Луческу.

"Ворскла": Пятов, Цуррі, Ярмаш, Далкку, Главіна, Кондратюк (Пуканич, 46), Кравченко, Медведєв, Чижов, Маркоскі (Груміч, 66), Левига (Янузі, 60).

Головний тренер: Віктор Носов.

Голи: Матузалем (4, 82, з пенальті), Янузі (89).

Попередження: Кравченко (13), Бєлік (63), Далкку (64), Груміч (86).




Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" знову за два кроки від "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути