Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2008 11:23

"Хотів би використати погане слово, але краще промовчу"

"Хотів би використати погане слово, але краще промовчу"

Донецький "Шахтар" у повторному матчі півфіналу Кубка України обіграв "Чорноморець" 3:0 і тепер посперечається за головний трофей з "Динамо". Наставник "гірників" Мірча Луческу розповів, що поберіг деяких гравців, щоб уникнути можливості отримання ними других жовтих карток. Крім того він хотів задіяти футболістів, які давно не виходили у складі команди, але мали велике бажання. Про саму гру він сказав наступне.

- Тут коментувати щось навіть складно. Якби не Руденко у воротах суперника, рахунок міг бути і 7:0, і більше. Можна провести паралель між суддівством сьогоднішнього матчу і матчу чемпіонату з одеситами, але не варто. Шебек з "Дніпром" і Подушкін сьогодні продемонстрували, що є правило: якщо гравець стоїть біля м"яча і заважає пробити штрафний, то це - жовта картка. Те ж саме повинен був робити Шмигельський з Білецьким. Хотів би використати погане слово, але краще промовчу. Він зобов"язаний був давати йому жовту картку буквально на початку другого тайму. Природно, можливо, все б змінилося тоді - вони залишилися б удесятьох.

У нас ще шість зустрічей чемпіонату. Сподіваюся, що хлопці збережуть це задоволення від гри, яке було сьогодні. Хотілося б, щоб нас судили так само, як і всі команди у чемпіонаті, незалежно від результату на табло або від хорошого чи поганого настрою якогось судді.

- З приходом весняної частини сезону було багато розмов про те, що в рамках чемпіонату не буде матчу "Шахтар" - "Динамо". Гра все-таки відбудеться, але у фіналі Кубка. Є припущення, що "гірники" бояться динамівців. Зустріч цих двох команд у фінальному матчі - це добре чи погано?

- Ми не боїмося "Динамо". Просто хочемо, щоб правильно трактувалися і судилися моменти. Завжди потрібно готуватися, що, можливо, доведеться грати з 10-ма гравцями проти 11-ти: можуть когось вилучити. Думатимемо над цим. Ще раз підкреслю, "Шахтар" повинні набагато більше поважати, ніж це роблять зараз. Я думаю, ми - найкраща команда України. Футболісти - сильніші, гра - більш видовищна. Якщо хтось не вірить, загляньте в інтернет. Сайт "ТрансферМаркет" оцінив наших гравців удвічі дорожче, ніж футболістів "Динамо". Ми нікого не боїмося. На жаль, з нами не хочуть грати у футбол, а прагнуть тільки не пропустити гол у свої ворота.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Хотів би використати погане слово, але краще промовчу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути