четвер, 08 травня 2008 08:31

"Гравці не хотіли завдати один одному травми, але в фіналі Кубка пішов жорстокий футбол"

Головний тренер володарів Кубка України 2007/08 Мірча Луческу відразу після церемонії нагородження дав короткий коментар гри і відповів на питання журналістів.

- Найбільш напружена гра в нинішньому футбольному році. Це, напевно, перше, що приходить на думку. Що, загалом, природно: боролися кращі команди України і показали справжній футбольний спектакль. Хотілося б привітати нашого суперника з тим, як вони себе проявили на полі. Думаю, ми заслужили сьогоднішню перемогу. Мали перевагу впродовж першого тайму і у результаті забили гол. Після перерви завдяки наявності переваги зуміли перебудуватися і грати на контратаках. Але видалення Брандау поставило нас в скрутне становище. Я жалкую про ті моменти, які мали місце на футбольному полі: зрозуміло, що кожна команда не хотіла програвати. Напевно, це бажання десь було жорстко інтерпретоване суддею. Природно, ми виграли титул, але втратили чотирьох гравців на останні ігри чемпіонату: Гладкий, Брандау, Єзерський і, швидше за все, Кучер. Наша команда бореться за завоювання золотих медалей і зробить для цього все можливе. Але буде дуже непросто. Проте моральний стан команди на хорошому рівні, і тому у нас є шанси.

- Містер Луческу, ваш колега Юрій Сьомін висловив припущення, що і перша, і друга червоні картки належать до необов"язкових. Як ви це прокоментуєте?

- Фоли були жорсткі. Але Корреа зміг повернутися в гру, а ось Дуляй - ні. Думаю, що якось мірою гравцям можна було давати жовті картки. І Гладкому дали зовсім не обов"язкову червону картку. На ньому був фол, Гладкий це показував, а йому пред"явили другу жовту картку. Тепер, зрозуміло, він пропустить гру чемпіонату. Можливо, пригадали матч з "Таврією", коли здалося, що Гладкий зімітував падіння в штрафному. Не знаю. Не заслуговував він картки.

- Що з Кучером?

- Кучер травмований. На сьогоднішню гру він вийшов відновленим не до кінця. Відіграв тайм, хотів вийти на другий, але сказав, що більше не може.

- Чи переріс Фернандіньо рівень чемпіонату України?

- Якщо судити по сьогоднішній грі, то він на рівні чемпіонату України. Я сподіваюся, що якість внутрішньої першості країни з кожним роком зростатиме. "Дніпро" і "Металіст" поліпшили свою гру, зробили певні висновки. Думаю, в наступному сезоні за чемпіонський титул боротимуться не дві команди, а більше.

- Містер Луческу, з погляду вашої футбольної естетики, який гол вам сподобався більше?

- Мені сподобалися обидва голи! Вони привели нас до завоювання Кубка України.

На своїй післяматчевій прес-конференції наставник київського "Динамо" Юрій Сьомін насамперед привітав із завоюванням Кубка України свого суперника - "Шахтар".

- Хочу привітати донецький "Шахтар" із заслуженою перемогою. Був справжній фінал, дуже напружений, з різними нюансами, передбачити які було складно. Чому ми програли? Робили дитячі і грубі помилки, тому і програли. Напевно, був не наш день. Коли гра пішла зменшеним складом, було багато моментів для того, щоб зрівняти рахунок, але не вдалося - це футбол.

- Юрій Павлович, після перерви ви провели заміну, яка дуже сильно перебудувала "Динамо". Це визнання того, що ви помилилися зі стартовим складом?

- Дитячу помилку зробив Маркович, але він достатньо стабільно грав на позиції правого захисника в останніх матчах. Але помилка була - програвали 0:1, потрібно було щось міняти. Замінювати потрібно було не тільки його, але і Алієва: він явно випадав в першому таймі.

- Оцініть суддівство і скажіть, картки були по ділу?

- Матч був важким для суддівства. Футболісти діяли на межі фолу. Хоча, думаю, грубі моменти були не навмисними. Наприклад, Діакате не бачив Дуляя, він просто вибивав м"яч. Мені складно коментувати, суддя знаходився поряд. Гравці ні тої, ні іншої команди не хотіли завдати один одному травми, але пішов жорсткий, жорстокий футбол. Це фінал Кубка.

- Ви дійсно вважаєте Марковича і Каддурі гравцями, які відповідають рівню "Динамо"? Чому Олійник і Дедечко, яких ви брали на збори і хвалили, не грають?

- У нас достатньо багато молодих гравців, задіяних в стартовому складі. Все відразу поміняти і переробити - це неправильно. Потрібна певна поступовість. Що стосується Олійника і Дедечка, вони грають за другу команду, ми за ними стежимо. На сьогоднішній момент вони не можуть грати в старті.

- А гравець збірної Романчук?

- З Романчуком така ж ситуація. Три місяці він був хворий і не проходив підготовчий етап.

- Чи винен Шовковський в другому голі?

- Вам видніше, а ми розберемося, хто винен. Зробимо висновки, але у себе всередині команди.

- Перед матчем ви дивилися на якість поля?

- Так, поле було хороше.

- Сьогодні більше проблем було в обороні чи в атаці?

- Проблем більше було в реалізації створених епізодів. У обороні особливих проблем не було, за винятком двох помилок.

Офіційний сайт ФК "Шахтар", Офіційний сайт ФК "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"Гравці не хотіли завдати один одному травми, але в фіналі Кубка пішов жорстокий футбол"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути