Ексклюзиви
середа, 13 лютого 2008 13:40

"Головне завдання - вивести "Динамо" в Лігу чемпіонів"

Перед новим головним тренером київського "Динамо" Юрієм Сьоміним поставлено гранично ясне і обумовлене термінами завдання - за півроку-рік повернути "Динамо" до активного міжнародного життя. Про чемпіонський титул вголос поки не говорять, але і уболівальники, і керівництво клубу його мають на увазі.

- Турнірні завдання, безумовно, були озвучені. І головне - це вихід в Лігу чемпіонів. Зараз же гравцям важливо знайти упевненість в своїх силах. Тільки тоді ми зуміємо вибратися з тієї складної ситуації, в якій опинилися, і рухатися вперед, - заявив Сьомін.

За 12 турів до фінішу української першості "біло-блакитні" відстають на чотири очки від лідируючого "Дніпра" і на два - від "Шахтаря", який має до того ж гру в запасі. Надолужити цю фору на короткому весняному відрізку чемпіонату киянам буде непросто. А їх тренер, власне, і не обіцяє.

- Ми повинні сповна реалізувати можливості нашого резерву, - говорить Сьомін. - У нас багато молодих хлопців, яким потрібно зробити всього крок вперед, щоб вирости в хороших майстрів. А такі гравці є і в нашій академії, і в другій команді. Ми вже беремо з собою на збори двох-трьох футболістів, щоб вони краще адаптувалися до вимог основного складу. Тільки у такому режимі вони зможуть рости як гравці.

Мова йде про таких футболістах, як 21-річний захисник Олег Допілка, який в лютому 2008-го вже дебютував у складі збірної України, або його 20-річних партнерах Віталію Федоріві і Денису Олейнику.

Утішні відгуки встиг заслужити і 18-річний форвард Артем Кравець, чий талант вже повною мірою затребуваний "Динамо".

- Перш за все, молодий футболіст повинен розуміти, для чого він робить ту або іншу тренувальну роботу, - продовжує Сьомін. - Мій принцип - пояснити, для чого сьогодні йому необхідно тренуватися так, а завтра - по-іншому. Для чого йому потрібно оборонятися у разі втрати м"яча. І так далі.

Слова наставника, схоже, переконують його підопічних. Причому, не тільки початківців, але і досвідчених майстрів на зразок 34-річного Сергія Реброва, визнаного кращим на ізраїльському Кубку Першого каналу.

"Еврофутбол.ру

Зараз ви читаєте новину «"Головне завдання - вивести "Динамо" в Лігу чемпіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути