середа, 02 липня 2008 14:49

"Газпром" побудує олімпійський лижний комплекс уже в 2010 році

"Газпром" побудує олімпійський лижний комплекс уже в 2010 році

У відповідності з Заявочною книгою "Сочі-2014", на хребті Псехако в гірсько-туристському центрі ВАТ "Газпром" будуть побудовані три олімпійські об"єкти. При цьому лижний комплекс буде готовий вже в 2010 році. Про це кореспондентові Агентства спортивної інформації "Весь спорт" у Сочі розповіла помічник заступника генерального директора по олімпійських об"єктам ТОВ "Газпромінвестарена" Анна Гранат.

- На хребті Псехако розташовуватимуться три олімпійські об"єкти: лижний комплекс, біатлонний комплекс і готельний комплекс на 600 місць для учасників змагань, - нагадала Гранат. - У рамках першої черги було побудовано 18 гірськолижних спусків різного ступеня складності загальною протяжністю 14 335 метрів і шість канатних доріг (одна гондольного типу, три - крісельного і дві - бугельного). Також повністю готова нижня станція комплексу з інфраструктурою, яка включає готелі, багаторівневу стоянку, магазини, ресторани і багато що інше. В рамках другої черги ми плануємо завершити будівництво лижного стадіону, суспільно-культурного центру, п"яти канатних доріг, дев"яти гірськолижних спусків загальною протяжністю 10 700 метрів з перепадом висот 960 метрів. Крім цього, будуть побудовані комплекси побутової і інженерної інфраструктури. В даний час закінчені проектні роботи по лижному стадіону. Документація зараз знаходиться на стадії узгодження для передачі їх на експертизу, яка пройде в кінці цього року. Після цього ми приступимо до будівництва лижного комплексу, яке планується закінчити в 2010 році. Роботи по біатлонному і готельному комплексах зараз знаходяться на стадії проектування. Їх будівництво почнеться в 2009-2010 роках. Окрім цього, на Псехако передбачено будівництво автомобільної кільцевої дороги.

"Весь Спорт"

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" побудує олімпійський лижний комплекс уже в 2010 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути