понеділок, 15 вересня 2008 16:46

"Динамо" та "Шахтар" можуть заробити 23 млн. євро

Наші представники в Лізі чемпіонів "Динамо" та "Шахтар" "ризикують" заробити від 5 до 23 мільйонів євро бонусів за виступ у Лізі чемпіонів, які УЄФА виплачує в кінці сезону.

Цього сезону кожен учасник групового раунду отримає по 5,4 мільйона євро. Далі бонуси нараховуватимуться таким чином - за перемогу в матчі групи - 600 тисяч євро, за вихід у 1/8 - 2,2 мільйона євро, за вихід у 1/4 ще 2,5 мільйона євро, вихід у півфінал "коштує" 3 мільйони "європейських гривень". Переможець турніру отримає ще 7 мільйонів все тих же євро, а клуб, що програв у фіналі, тільки 5,4 мільйона.

За найскромнішими підрахунками, клуб, який виграє Лігу чемпіонів, вигравши всі матчі в групі, отримає близько 24 мільйонів євро. Нашим представникам завоювання кубка і такі бонуси навряд чи світять, але мільйонів, так, на 10 можна розраховувати.

До того ж, це тільки бонуси, які виплачує УЄФА, а є ще і бонуси від своїх спонсорів, прибутки від трансляцій.

У минулому сезоні УЄФА виплатила "Динамо" та "Шахтарю" 5,4 млн. та 6,6 млн. євро відповідно. Наприклад, "Манчестер Юнайтед", як переможець Ліги, від УЄФА отримав 23,8 млн., і близько 80 млн. інших нарахувань.

Загальний об"єм доходів від проведення Ліги чемпіонів-2007/08 склав 824,5 мільйонів євро.

Ця сума перевищила фінансові підсумки кампанії-2006/07 (530 мільйонів) і обіцяє солідні призові учасникам майбутнього розиграшу.

"Sport.com.ua"

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" та "Шахтар" можуть заробити 23 млн. євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути