вівторок, 05 лютого 2008 18:09

"Чому уболівальники "Динамо" повинні визнати мене з першого дня роботи?"

Головний тренер київського "Динамо" Юрій Сьомін підвів підсумки Кубка Першого каналу.

- Впевнений, після перемоги на Кубку Першого каналу ви вислухали немало поздоровлень. Не втомилися?

- Ні (посміхається). Ми цей момент вже благополучно пережили. Тепер працюємо по-новому. А ізраїльська перемога залишилася у минулому. Зараз вже ніколи бити у фанфари.

- Ставлячи завдання успішно зіграти на Кубку Першого каналу, на такий результат, напевно, все-таки не розраховували?

- Чому не розраховували? Цілком навіть розраховували. Ми об"єктивно оцінювали свої можливості і ставили реальні завдання. Інша справа, що у нас не було мети виграти Кубок Першого каналу кров з носу. Ніхто перед нами таким орієнтирів не ставив. Ми самі для себе вирішили - треба постаратися перемогти. Кожен підготовчий етап повинен в ідеалі завершуватися з позитивними емоціями. У нас так і вийшло. Ми добре попрацювали, і переконалися, що знаходимося на правильному шляху. Перемоги завжди допомагають людям знайти упевненість в собі. І ще - я не згоден з тими, хто вважає Кубок Першого каналу звичайним товариським турніром. Це достатньо принципове змагання. Турнір був важливий для всіх команд, які їхали до Ізраїлю. Якщо у когось інше відношення до нього, немає чого туди і їздити.

- Ви несподівано з великим рахунком перемогли "Спартак". Як вважаєте: є у "червоно-білих" серйозні шанси пройти "Марсель" в Кубку УЄФА?

- Мені складно сказати. Але думаю, що "Спартак" провів мало товариських ігор перед зустрічами з "Марселем". Коли ми разом з "Локомотивом" свого часу готувалися до весняних матчів Ліги чемпіонів, ми грали значно більше спарингів. Ще один складний момент - вікно, викликане збором національної команди. Весь колектив в цей час не збереш. Тому проблеми - в наявності.

- Безвольне київське "Динамо" в Лізі чемпіонів - і зле, непоступливе в Ізраїлі. Є відчуття, що за цей час вам вдалося поламати психологію гравців.

- Виводи робити рано. Пройшло дуже мало часу. З іншого боку, в тренувальній роботі я бачу у гравців великий інтерес і азарт. А це найважливіше. Якщо футболісти тренуються добре, вони і грати будуть також. Тоді обов"язково прийдуть перемоги і в національному чемпіонаті, і в Лізі чемпіонів. Все йде з роздягальні. Як люди поводяться там, виходячи на тренувальну роботу, так вони і грають.

- Головний тренер ЦСКА Валерій Газзаєв сказав, що у фіналі вболіватиме за Сьоміна. Приємно було відчувати підтримку друга?

- А як же! Якби ЦСКА грав у фіналі, я б теж вболівав  за нього. Сьогодні вже більшою мірою переживаєш за друзів. І мені приємно було чути такі слова від Газзаєва.

- Напевно у вас були позитивні емоції і в той момент, коли ізраїльські уболівальники "Динамо" кричали з трибун: "Сьомін! Сьомін!"? А коли наважувалися очолити київський клуб, не було побоювань у зв"язку з тим, як приймуть вас прихильники команди?

- Тренерові завжди треба щось доводити. Щоб мене по-справжньому визнали, потрібно ще дуже багато працювати. Уболівальників теж можна зрозуміти. Чому вони з першого дня повинні визнавати нового тренера? Все залежить від самих наставників. Потрібно з першого ж дня роботи в клубі показувати, що ти прийшов в їх улюблений клуб - своїми результатами, своєю поведінкою. Я прагнутиму приносити користь київському "Динамо". А як все відбудеться насправді, покаже тільки час.

- В неділю, я знаю, ви були на фінальному матчі чемпіонату світу по хокею з м"ячем. Що привело вас туди?

- Я завжди ходив на бенді - ще з часів мого друга Валерія Маслова, коли він грав в хокей з м"ячем. Зараз же додатково я хотів повболівати за головного тренера Володю Янко, який завжди нас підтримує. А взагалі вважаю, що російський хокей незаслужено обділений увагою. Адже там грають великі майстри! Чарівники! Як Максимов на такій неймовірній швидкості пройшов ледве чи всю команду суперників - просто фантастика! Це треба дивитися.

- Можна сказати, що ви, прийшовши на трибуни, передали російським хлопцям дух перемоги.

- Гаразд вам. При чому тут я? Ці дві перемоги абсолютні несопоставіми. Масштаби разні (поміхається).

Джерело: "Футбол.уа"

Зараз ви читаєте новину «"Чому уболівальники "Динамо" повинні визнати мене з першого дня роботи?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути