вівторок, 25 вересня 2007 13:29

"Челсі" для Моурінью вже пройдений етап

Відправлений у відставку португальський тренер "Челсі" Жозе Моурінью намагається зберегти незворушний вираз обличчя, як би йому ні було гірко.

Проте в інтерв"ю газеті Observer він зізнався, що переживає найнеприємніший момент в своїй кар"єрі, повідомляє www.sport.com.ua.


- Так ви самі пішли або вас зняли?

- Заява, зроблена "Челсі", абсолютно вірна. Дійсно, відносини розірвані, як, втім, справедливо і те, що між мною і клубом досягнута угода. Мене ніхто не звільняв, а я не гримав дверима.


- Це що, офіційна позиція?

- Ви ж знаєте, що я не та людина, яка говорить тільки те, що узгоджене. Якби мене звільнили, то я так би і сказав. У "Челсі" не пояснили, чому наші відносини перервані, і я не збираюся спекулювати із цього приводу.


- Трапилося б таке, якби "Челсі" очолював турнірну таблицю?

- Не знаю. Насправді, виграй ми у "Блекберна", а потім поступися в наступній грі, повторилося б те ж саме.


- А ви себе в тому, що трапилося звинувачуваєте?

- А за що мені себе винити, якщо вся країна незадоволена моєю відставкою? Мені навіть подзвонили деякі судді і сказали, що жалкують. Тільки лайнсмен, що працював на матчі з "Блекберном", не дзвонив.


- Значить, треба винити у всьому Аврама Гранта?

- Мене це абсолютно не стосується. Мене вже аніскільки не турбує, що відбувається в "Челсі". Кого там купують, кого продають, хто тренер - мені це нецікаво, оскільки я вже там не працюю. Не хочеться витрачати час і енергію на це.


- А що можете сказати про власника клубу?

- Зовсім не представляю його життя, хід думки. Але відчуваю, що він як і раніше горить ентузіазмом, як і раніше любить "Челсі".


- Ви заїдете в клуб, щоб попрощатися?

- Ні, з "Челсі" покінчено. Я дуже задоволений тим, як почав там працювати і як закінчив. Дивитися матч з "Манчестером" і ще два-три поєдинки "Челси" я не буду. Пізніше, знову всядуся перед телевізором.


- Звучить досить вимучено...

- Я навіть розплакався. Але коли сльоза вже була готова викотитися з куточка ока, я її змахнув. Не хочу ридати, навіть якщо нестерпимо хочеться. Це найхворобливіше переживання в моїй кар"єрі. Гіршого не було ні в одному клубі.


- Ви гніветеся?

- Зовсім ні. Я просто засмучений.


- Що ж далі? Ви коли-небудь станете тренувати англійський клуб?

- Я дуже хочу повернутися, але не думаю, що наступним місцем роботи буде один з англійських клубів. Напевно, це буде дуже хороший клуб в одній з провідних футбольних країн. Швидше за все, в Іспанії або Італії. У мене вже є дві пропозиції, хоча відмічу, що жодна з них мене не зацікавила. Очікування - для мене не проблема. Ніхто не знімає тренерів у вересні або жовтні. Я хотів сказати, що це не в порядку речей.


- Стверджують, що ви приймете збірну Португалії?

- Хоча в Португалії мало не всі говорять про те, що я збираюся зайняти посаду тренера збірної, мені не хочетьсяього робити.


- Як віднеслася до звільнення ваша сім"я?

- Моя дружина легко читає те, що відбувається в моїй душі. Вона знала, що в "Челсі" я нещасливий. Зате тепер вона задоволена.


- Нудьгуватимете по життю тренера?

- Нудьгуватиму по статусу боса. Коли все в клубі - від кухаря до охоронців і хлопчиків, що подають м"ячі, - називають тебе "бос", це багато означає. Вони дійсно сприймають тебе таким чином.


- Жалкуєте про те, що в 2004 році очолили "Челсі"?

- Я міг вибирати з величезної кількості клубів безлічі країн. Вважаю, що це було правильне рішення.
Зараз ви читаєте новину «"Челсі" для Моурінью вже пройдений етап». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути