Ексклюзиви
субота, 02 травня 2015 19:20

Пуерториканець конкуренції не складе - 5 думок про бій Ломаченко — Родрігес

Пуерториканець конкуренції не складе - 5 думок про бій Ломаченко — Родрігес
Ломаченко і його команда olympicua

У неділю о четвертій ранку на арені "MGM Grand" у Лас-Вегасі, США, перед "боєм століття" Флойд Мейвезер-молодший – Менні Пак'яо українець Василь Ломаченко проведе другий захист титулу чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO) у напівлегкій вазі. Претендент на його титул - №1 рейтингу WBO, пуерториканець Гамальєр Родрігес.Наш сайт планує вести пряму трансляцію поєдинку.

Що треба знати напередодні бою?

Любительські кар'єри

Родрігес має непогану аматорську кар'єру. Він провів близько 100 боїв на аматорському ринзі. Ставав чемпіон Пуерто-Рико у чотирьох вагових категоріях. Але це не до порівняння з виступом серед аматорів Василя Ломаченка. Дворазовий олімпійський чемпіон і дворазовий чемпіон світу зазнав лише однієї поразки у 396-ти своїх поєдинкахю Разом із кубинцем Гільєрмо Рігондо українець ділить статус кращого боксера-аматора нинішнього століття.

Родрігес не знає поразок майже 4 роки

Починав профі-кар'єру Родрігес досить посередньо. Із 13-ти поєдинків він два програв і три завершив унічию. Перелом стався у травні 2011 року. З того часу "Гаммі" (прізвисько пуерториканця – gazeta.ua) провів серію із 17-ти переможних поєдинків, 13 з яких завершив достроково. Зміг завоювати титул WBO NABO, тричі його захистити і здобути право на чемпіонський бій. Попри 30 боїв серед професіоналів, досвіду в пуерториканця аж ніяк не більше. У своїх чотирьох професіональних поєдинках Ломаченко мав куди серйозніших суперників.

Бій одноклубників

Обидва майбутні суперники на контракті у провідній світовій промоутерській компанії "Top Rank". Цікаво, що у напівлегкій вазі з володарів титулів лише чемпіон WBC, американець Гаррі Расселл-молодший не виступає під прапором цієї компанії. Його інтереси представляє "Golden Boy Promotions". Торік у червні Ломаченко вже зустрічався з Расселлом і завоював вакантний пояс WBO. Українець в майбутньому прагне стати абсолютним чемпіоном у напівлегкій вазі, тому матч-реванш між ними цілком можливий.

Ломаченко ловитиме суперника на контратаках

Шансів перебоксувати Ломаченка у Родрігеса немає. Він намагатиметься "підламати" українця, зокрема, боковими ударами по корпусу. Буде також немало ударів нижче пояса – ними Гамальєр часто грішив у попередніх боях. Пуерториканець діятиме у своєму звичному стилі: намагатиметься затиснути суперника до канатів, проводити там серії по корпусу із подальшим виведенням себе на коронний правий крос. Оскільки він діє розмашисто, з надто великим замахом, то буде дуже вразливий при своїх атаках. Швидкому і технічному Ломаченкові не складе труднощів ловити його на контратаках. Насправді буде багато епізодів, коли Родрігес лише почне замахуватись, а Ломаченко завдяки хорошій роботі на ногах вже буде за межею його досяжності.

Конкурентного бою не буде

Не варто очікувати в цьому поєдинку конкуренції. Василь виступає в одній програмі з Мейвезер – Пак'яо щоб бути показаним масовій аудиторії. І Родрігес був підібраний матчмейкерами (люди, які складають пари на вечір боксу – gazeta.ua) саме для того, щоб Ломаченко у цьому бою виглядав яскраво і ефектно.

Зараз ви читаєте новину «Пуерториканець конкуренції не складе - 5 думок про бій Ломаченко — Родрігес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути