Ексклюзиви
понеділок, 24 березня 2008 11:27

Противник Олімпіади в Пекіні отримав п"ять років в"язниці

Житель Китаю Ян Чуньлінь, який звинуватив владу країни в тому, що в ході підготовки Олімпіади-2008 вони порушують права людини, засуджений до п"яти років тюремного ув"язнення. Ян Чуньлінь зібрав десять тисяч підписів на підтримку петиції, гаслом якої є "Нам потрібні права людини, а не Олімпіада".

Суд над 52-річним робітником відбувся в понеділок, 24 березня. Ян Чуньлінь був визнаний винним в організації "підривної діяльності" і був засуджений до п"яти років в"язниці. Адвокат Лі Ванпін заявив, що найближчим часом він розраховує зустрітися зі своїм клієнтом і обговорити з ним подання апеляції.

Яким саме чином, на думку Ян Чуньліня, в Китаї порушуються права людини, не уточнюється. Раніше з Китаю надходили повідомлення про те, що влада країни виселяла жителів з місць будівництва олімпійських об"єктів, причому переселенці отримували житло в районах, віддалених від їх попередніх місць проживання.

Lenta Ru
Зараз ви читаєте новину «Противник Олімпіади в Пекіні отримав п"ять років в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути