Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2007 20:15

Пропав безвісти знаменитий мандрівник і рекордсмен

3 вересня 2007 року весь світ облетіла новина, що примусила багато людей не на жарт розхвилюватися, – пропав відомий американський мандрівник Стів Фоссет. Його літак під час польоту зник з екрану радара, а після не повернувся на аеродром, повідомляє Спорт-Експрес.

Як стало відомо, Стів Фоссет (Steve Fosset) готувався встановити новий світовий рекорд – розвинути найвищу на землі швидкість на машині. За наявними даними, з повітря він якраз міг підшукувати місце в Неваді, відповідне для такого експерименту. Як повідомили у Федеральному авіаційному управлінні США, Фоссет як можливість розглядав пересохле озеро, дно якого він міг би використовувати для того, щоб спробувати поставити світовий рекорд швидкості на автомобілі - 1280 кілометрів на годину.

Але 3 вересня увечері легкомоторний літак видатного американського мандрівника раптово пропав з екранів радарів. Фоссет злетів на одномоторному літаку "Белланка" з приватного аеродрому на ранчо в долині Сміт, в західній частині Невади, в 8.45 ранку (18.45 по Києву). У визначений час він не повернувся на аеродром.

Стіва шукають 13 літаків і вертольотів. На даний момент його пошуки не дали ніяких результатів.

У квітні 2006 року він встановив свій 111-й рекорд, зробивши "абсолютний кругосвітній політ", провівши в повітрі менше 75 годин і подолавши за цей час більше 40 тисяч кілометрів. Стів встановив рекорди в п"яти видах спорту, двічі покорював Еверест. Крім цього, в його активі гонки на собачих упряжках на Алясці, участь в знаменитих автогонках "24 години Ле-Мана". В світі Стів Фоссет став відомий після того, як уплав перетнув Ла-Манш – йому це вдалося з четвертої спроби.

Зараз ви читаєте новину «Пропав безвісти знаменитий мандрівник і рекордсмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути