Ексклюзиви
пʼятниця, 06 грудня 2019 14:03

Президент "Реала" хоче створити Суперлігу на 40 команд

Президент "Реала" хоче створити Суперлігу на 40 команд
Флорентіно Перес кілька разів пропонував створити Суперлігу

Президент мадридського "Реала" Флорентіно Перес запропонував створити європейську футбольну Суперлігу, повідомляє "Нью Йорк Таймс". Ідея Переса - конкурувати з найбагатшими клубами п'яти провідних чемпіонатів континенту - Англії, Іспанії, Франції, Німеччини та Італії. Повідомляє "Терикон".

За типом професійних ліг Північної Америки, Суперліга буде розділена на два дивізіони по 20 команд, і протягом сезону вони гратимуть між собою. Беруть участь клуби не гратимуть в своїх національних чемпіонатах або європейських турнірах. Після закінчення сезону проводитиметься підвищення в елітний дивізіон для кращих з другого рівня, однак ніхто не покидатиме другий дивізіон.

Перес вважає, що участь в новій Суперлізі майже подвоїть річні доходи клубів. Він уже обговорював свою ідею з деякими керівниками провідних європейських клубів, а також з президентом ФІФА Джанні Інфантіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга націй 2020/21: Україна буде у третьому кошику під час жеребкування

Очікується, що ця пропозиція зустріне сильний опір з боку національних федерацій, так як рівень клубних чемпіонатів різко знизиться. УЄФА, безумовно, буде в серйозній опозиції, так як відсутність провідних клубів різко знизить інтерес до Ліги чемпіонів, яка генерує серйозний дохід для Європейського футбольного союзу.

Зараз ви читаєте новину «Президент "Реала" хоче створити Суперлігу на 40 команд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути