четвер, 27 березня 2008 18:12

Президент Естонії приєднався до бойкоту пекінської Олімпіади

Президент Естонії приєднався до бойкоту пекінської Олімпіади
Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес вирішив не бути присутнім на церемонії відкриття літньої Олімпіади 2008 року в Пекіні. Раніше про бойкот церемонії у зв"язку з придушенням недавніх народних виступів в Тибеті оголосили прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск і президент Чехії Вацлав Клаус.

За офіційною версією, президент Естонії не поїде на церемонію відкриття Ігор-2008 у зв"язку зі щільним робочим графіком. Зі слів прес-секретаря Ільвеса Тоомаса Сілдама, президент стежитиме за виступами естонських спортсменів по телевізору. Присутність Ільвеса на церемонії закриття Олімпіади в Пекіні також не планується.

Проте прем"єр-міністр Польщі Туск не став приховувати, що він не поїде на відкриття Ігор-2008 саме у зв"язку з подіями в Тибеті. 27 березня президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що він також не відкидає бойкот Олімпіади. Саркозі зазначив, що в серпні Франція головуватиме в Євросоюзі, тому він ухвалить остаточне рішення тільки після консультацій з президентами інших країн.

У найближчий вікенд питання про бойкот церемонії відкриття Олімпіади-2008 обговорюватиметься на зустрічі міністрів закордонних справ країн, які входять в Євросоюз.

Lenta Ru
Зараз ви читаєте новину «Президент Естонії приєднався до бойкоту пекінської Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути