Ексклюзиви
четвер, 12 грудня 2019 11:09

Поєдинок Кличка пожвавився після фінального гонгу

 

Перший в історії український чемпіон світу з професійного боксу Віталій Кличко не зумів нокаутувати другого в карʼєрі суперника у своєму 41-му поєдинку. Він відбувся 12 грудня 2009 року на "PostFinance Arena" в Берні, Швейцарія. Опонентом 38-річного чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі під час третього захисту титулу був претендент зі США Кевін Джонсон, 30 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталія Кличка "притримали" судді у фінальному бою з росіянином

Протягом усього бою Кличко володів очевидною перевагою. Він зайняв центр рингу і безперервно проводив свої атаки. Тактика Джонсона полягала в тому, щоб вистояти і не програти нокаутом. Він увесь бій провів у захисті, часом пробиваючи свій коронний джеб. Американець за 12 раундів провів пʼять точних силових ударів – проти 141 у Кличка. Кінець бою видався напруженим. Джонсон намагався вивести Кличка з рівноваги, провокуючи жестами до атаки. Поєдинок пожвавився, але нокаутувати американця не вдалося. Після фінального гонгу між боксерами ледь не почалась бійка. В ринг піднявся брат Віталія Володимир і спробував заспокоїти американця. Але той відштовхнув Кличка-молодшого. Врешті представники боксерів розрядили обстановку.

Американець за 12 раундів провів пʼять точних силових ударів – проти 141 у Кличка

За підсумком 12 раундів судді віддали перемогу українцеві з тотальною перевагою - 120:108 двічі і 119:109. Для американця це була перша поразка у карʼєрі. Джонсон став другим боксером, який не програв Кличкові-старшому нокаутом. Першим протримався з Віталієм всю дистанцію німець Тімо Хоффманн - у листопаді 2000-го.

Кевіну Джонсону зараз 40 років. Він досі є активним боксером. Бій проти Віталія Кличка є єдиним чемпіонським у його карʼєрі. Після поразки від українця Кевін мав ряд успіхів – перемагав претендентів на чемпіонський титул австралійця Алекса Лепаї, поляка Альберта Сосновського і німця Франческо Пʼянету. Але більшість із своїх боїв – 15 – програв. Цьогоріч Джонсон програв усі чотири проведені поєдинки. Зокрема, українському проспекту Олександрові Захожому.

Віталій Кличко після перемоги над Джонсоном провів шість успішних захистів титулу. Оголосив про завершення карʼєри в грудні 2013 року – в розпал Революції гідності.

Зараз ви читаєте новину «Поєдинок Кличка пожвавився після фінального гонгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути