Ексклюзиви
четвер, 24 липня 2008 17:36

Повітря в Пекіні не вплине на здоров"я олімпійців

Експерт Інституту спортивної медицини при Головному державному управлінні у справах фізкультури і спорту КНР Ма Юнь завірила, що якість повітря в Пекіні під час Олімпійських ігор не загрожуватиме здоров"ю спортсменів і не впливатиме на рівень їх спортивної майстерності, повідомляє Газета.Ру.

"Дійсно існує різниця між Пекіном та рядом інших великих міст світу, проте якість атмосфери в Пекіні помітно покращилась, - цитує Юнь sportbox.ru. - До того ж майже всі змагання з легкої атлетики проводитимуться ввечері. При невисокій температурі і вологості повітря атмосферні забруднення легко розсіяти. В зв"язку з цим слід сказати, що зарубіжні спортсмени можуть бути спокійні".

Юнь також рекомендує спортсменам якомога менше знаходитися в багатолюдних місцях, їсти більше овочів і фруктів, приймати заходи для профілактики захворювань дихальної системи.

МОК (Міжнародний Олімпійський Комітет) в березні 2008 року опублікував підсумки оцінки якості повітря в Пекіні, згідно яким воно визнане хорошим та таким, що не завдасть збитку здоров"ю спортсменів.

На даний час зміст в повітрі двоокису сірки, двоокису азоту і окиу вуглецю в Пекіні відповідає державним стандартам. В цілях зниження вмісту пилу і важких частинок в Пекіні закрито ряд підприємств, що серйозно забруднювали навколишнє середовище, введено обмеження на рух автомобілів. Прийняті заходи вже дали помітний результат.

Зараз ви читаєте новину «Повітря в Пекіні не вплине на здоров"я олімпійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути