Ексклюзиви
пʼятниця, 20 червня 2008 07:42

Португалія програла "Бундесмашині"

Португалія програла "Бундесмашині"
Збірна Німеччини стала першим півфіналістом Євро-2008, перемігши з рахунком 3:2 португальців. У складі німецької команди відзначилися Бастіан Швайнштайгер, Мірослав Клозе та Міхаель Баллак; голи у відповідь на рахунку Нуну Гомеша і Елдера Поштіги. У півфіналі німці зіграють з переможцем матчу Хорватія - Туреччина.

Першу голеву атаку збірною Німеччини (на 22-ій хвилині) почав Лукаш Подольські, який пройшов по лівому флангу і зробив передачу в штрафну. Швайнштайгер звільнився від опіки захисників і завдав точного удару по воротах Рікарду зблизька.

Через чотири хвилини після навісу Швайнштайгера з штрафного португальські захисники впустили Мірослава Клозе, який послав м"яч у ворота Рікарду ударом головою. Голкіпер збірної Португалії зачепив м"яч, але запобігти взяттю воріт не зумів.

На 40-ій хвилині португальці зуміли відіграти один гол. Німецький воротар Йенс Леманн парирував небезпечний удар Кріштіану Роналду, але м"яч відскочив до Гомеша, який вдало зіграв на добиванні.

На 61-ій хвилині третій гол у ворота збірної Португалії забив капітан німецької команди Міхаель Баллак. Бастіан Швайнштайгер виконав навіс з штрафного (з лівого флангу), Баллак виграв верхову дуель у Паулу Феррейри і завдав точного удару головою.

За три хвилини до кінця основного часу форвард збірної Португалії Елдер Поштіга, що вийшов на заміну, скоротив розрив в рахунку, використавши передачу з флангу. На останніх хвилинах зустрічі португальці багато атакували, але небезпечних моментів їм створити не вдалося. Матч завершився з рахунком 3:2 на користь збірної Німеччини.

У півфіналі німці зіграють з переможцем матчу Хорватія - Туреччина, який відбудеться 20 червня і почнеться в 21:45 за київським часом.

Португалія - Німеччина 2:3

Голи: Нуну Гомеш, 40, Елдер Поштіга, 87 - Швайнштайгер, 22, Клозе, 26, Баллак, 61

Португалія: Рікарду, Босингва, Пепе, Карвальо, Паулу Феррейра, Петі (Елдер Поштіга, 73), Жоао Моутіньо (Рауль Мейрелеш, 31), Деку, Роналду, Сімау, Нуну Гомеш (Нані, 67)

Німеччина: Леманн, Фрідріх, Метцельдер, Мертезакер, Лам, Швайнштайгер (Фрітц, 83), Рольфес, Баллак, Хитцльшпергер (Боровські, 73), Клозе (Янсен, 89), Подольські

Попередження: Петі, 26, Пепе, 60, Елдер Поштіга, 90 - Фрідріх, 48, Лам, 49

Зараз ви читаєте новину «Португалія програла "Бундесмашині"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути