четвер, 01 листопада 2007 18:18

Помер найстаріший гравець в американський футбол

У Америці помер найстаріший з футболістів, що коли-небудь виступали в НФЛ, Сем Дана. У віці 104 років колишній гравець в американський футбол тихо помер уві сні від ускладнень, викликаних вірусною інфекцією, повідомляє Газета.Ру.

Свою кар"єру в Національній футбольній лізі Сем Дана почав у 1926 році з "Хартфорд Блюз". Правда, уболівальники Дани знали цього раннінгбека на ім"я Сема "Смоук" Салемі. Він змінив прізвище на Дану в 1945 році. Це привело до того, що бюро статистики НФЛ довгий час вважало Дану померлим. Насправді ж, його переплутали з іншим футболістом по прізвищу Салемі, який дійсно помер в 1969 році.

Непорозуміння з"ясувалося тільки в 2002 році. Тоді син Сема Дані Боб послав в Зал слави НФЛ лист, в якому приводив докази того, що його батько до цих пір живий. Перевіривши цю інформацію, НФЛ визнала Дану найстарішим з живих футболістів.

Зараз ви читаєте новину «Помер найстаріший гравець в американський футбол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути