субота, 29 березня 2008 12:16

Помер італійський велогонщик Валентино Фоіс

Італійський велогонщик Валентино Фоіс помер учора у віці 34 років

За словами брата Фоіса, причина смерті точно невідома, але ймовірно спортсмен помер від легеневої емболії.

Валентино Фоіс свого часу виступав в одній команді ("Меркатоне Уно") зі знаменитим співвітчизником Марко Пантані, який помер у 2004 році в результаті гострої серцево-судинної недостатності і набряку легенів. Фоіса, який жив у маленькому містечку Бергамо (30 кілометрів від Мілана), знайшла мертвим у своєму ліжку в п"ятницю уранці його матір, з якою він жив.

Велогонщик був членом команди "Аморе е Віта" і цього року взяв участь у декількох гонках. За свою кар"єру, яка почалася 1996 року, він виграв чотири невеликі велогонки і один з етапів польської велобагатоденки.

У 1998 році Валентино Фоіса дискваліфікували за вживання допінгу. Відомо, що деякі заборонені препарати, які він застосовував, викликають емболію (закупорку кровоносних судин).

З тієї ж причини його усунули від змагань на три роки в 2002 році після рішення Італійської федерації велоспорту, і пізніше спортсмен визнав свою провину. Крім того, останнім часом велогонщик страждав на алкоголізм. Рішення про те, чи проводити розтин, приймуть згодом.

Газета.Ru

Зараз ви читаєте новину «Помер італійський велогонщик Валентино Фоіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути