Ексклюзиви
субота, 18 жовтня 2008 13:29

Платіні посміявся над Саркозі

Платіні посміявся над Саркозі
Президент УЄФА Мішель Платіні назвав ініціативу французького президента Ніколя Саркозі щодо скасування матчу у разі образи гімна - абсурдом. Під час товариського поєдинку між Францією та Тунісом 14 жовтня на "Стад де Франс" туніські вболівальники освистали національний гімн приймаючої сторони. Після цього Саркозі під час розмови з президентом Французької федерації футболу Жан-П"єром Ескалеттесом запропонував відмінити матч.

- Якщо відміняєте гру тільки тому, що вболівальники освистали національний гімн, то тоді будемо переривати матч, коли вболівальники ображають гравців або воротаря у перерві і таке інше. Це абсурд, - сказав Платіні в інтерв"ю "Le Monde".

- Навіть після того, як футбол став жертвою політичних ігор. Коли я виходив у футболці збірної Франції, "Марсельєзу" майже на кожній грі освистували. Але тоді політиків не цікавив футбол і не заважали такі речі. Свист - це не образа для франції, це один з аспектів спортивного суперництва, - підсумував президент УЄФА.

Туніські вболівальники особливо запекло освистували форварда "Марселя" Хатема Бен Арфу, який вирішив виступати за Францію, хоча є тунісцем за національністю.

Зараз ви читаєте новину «Платіні посміявся над Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути