Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2007 17:42

Платіні хоче реформувати Лігу Чемпіонів

 

Ще в своїй передвиборній програмі француз Мішель Платіні, 51 рік, обраний президентом УЄФА минулого місяця, заявляв, що вважає необхідним зменшити число клубів Іспанії, Англії та Італії в Лізі чемпіонів з 4 до 3. Таким чином, це дало б можливість прийняти участь в престижному турнірі і командам з менш сильних чемпіонатів, повідомляє sport.com.ua.

В середу було висунуто декілька докладніших варіантів реформи. По одному з них, командам з сильних ліг, що зайняли четверте місце, доведеться грати одна з одною в матчах плей-офф в кінці сезону за право зіграти в Лізі чемпіонів.

Інший варіант пропонує зробити матчі плей-офф між клубами Англії, Іспанії і Італії та командами зі слабких європейських чемпіонатів. В такому разі у них з"явиться певний шанс, а фани зможуть постежити за грою своєї команди з сильним євроклубом.

- Необхідний баланс, а не просто скорочення місць Не все повинні вирішувати гроші й телебачення. Потрібно зрівняти в правах клуби, що займають 4 місця в Англії або Італії і кращі команди Чехії або Данії. Я не впевнений, що перші важливіші за других, - сказав Платіні.

Платіні висуне остаточну пропозицію перед комітетом УЄФА, засідання якого відбудеться в травні, а потім на засіданні керівництва УЄФА у вересні. Якщо якісь зміни і будуть проведені, вони вступлять в силу в період з 2009 по 2012.

Зараз ви читаєте новину «Платіні хоче реформувати Лігу Чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути