Ексклюзиви
пʼятниця, 18 липня 2008 16:04

Пісторіус не виступить на Олімпіаді

Південноафриканський бегун-ампутант Оскар Пісторіус не виступить на Олімпіаді в Пекіні. Бігун не зміг виконати кваліфікаційний норматив (44,55 секунд) в індивідуальному забігу. Вирішення питання про його участь у чоловічій естафеті 4х400 метрів залишалося за Федерацією легкої атлетики ПАР, і її представники не включили Пісторіуса до складу збірної.

Президент Федерації легкої атлетики ПАР відзначив, що спортсмена не включать до складу учасників естафети 4х400 метрів, тому що у збірної є чотири бігуни, які показали хороші результати.

Раніше Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) заборонила Пісторіусу брати участь у відборі на Олімпіаду-2008, вважаючи, що протези дають бігунові додаткову перевагу. Спортсмен подав апеляцію і виграв справу, але на розгляд цього питання пішло багато часу, протягом якого Пісторіус не тренувався. Південноафриканський легкоатлет вважає, що поганий результат його кваліфікаційного забігу пов"язаний з тривалою відсутністю практики.

Бігун продовжить тренуватися і планує взяти участь в Олімпійських іграх 2012 року, які пройдуть у Лондоні.

Лента.ru з посиланням на АР

Зараз ви читаєте новину «Пісторіус не виступить на Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути