Ексклюзиви
субота, 22 лютого 2020 14:48

Підгрушна перемагала накачаних допінгом росіянок

33-річна біатлоністка Олена Підгрушна з Тернополя зробила неймовірне. В естафетній гонці на чемпіонаті світу, де ми йшли то шостими, то восьмими, вона прийшла третьою й виборола бронзову медаль.

Олена дебютувала в Кубку світу досить давно – в 2008 році. На пік форми вийшла до Олімпіади в Сочі. Саме там вона бігла останній етап і не дозволила накачаним допінгом росіянкам випередити збірну України в боротьбі за золото.

  Олена є фінішером української збірної
Олена є фінішером української збірної

Уже зараз Підгрушна може вважатися найтитулованішою біатлоністкою України: вона має золото Олімпіади, чемпіонату світу, етапів Кубка світу.

Олена має свій неповторний стиль, якому ніколи не зраджує – повільно розганяється й стрімко фінішує. У свої 33 роки вона залишається найшвидшою біатлоністкою збірної України. Саме через цю якість тренери ставлять її фінішером під час естафет.

Хтось запустив байку, що Олена була снайпером Збройних Сил України під час війни на Донбасі

У цьому сезоні Олену ледь не списали. Її не взяли на перший етап Кубка світу, відправивши на другорядний Кубок міжнародного союзу біатлоністів. Однак Підгрушна дуже швидко довела наставникам, що вони помиляються. Її повернули до складу збірної.

Олена витримала ще один психологічний тиск. Її не люблять уболівальники збірної Росії. Хтось із них запустив байку, що Олена була снайпером Збройних Сил України під час війни на Донбасі й убивала росіян.

  Олену не люблять уболівальники збірної Росії
Олену не люблять уболівальники збірної Росії

Але Підгрушна на таке не зважає. Саме вона має найвище особисте досягнення цього чемпіонату світу – четверте місце в спринті. Лише вона відібралася від України на гонку з масовим стартом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемпіонат світу з біатлону відбудеться в ідеальному місці

У свої 33 роки Підгрушна сповнена планів на майбутнє. Заяв, про завершення кар'єри вона не робила.

Зараз ви читаєте новину «Підгрушна перемагала накачаних допінгом росіянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути