четвер, 22 січня 2009 13:19

Перший національний хоче транслювати Євро-2012

Перший національний хоче транслювати Євро-2012

Перший національний канал надіслав офіційну заявку УЄФА на отримання прав на трансляцію в Україні матчів чемпіонату Європи 2012 року.

За словами керівника каналу Василя Іліщука, Перший національний є членом Європейського мовного союзу і має першочергове право на придбання подібних телевізійних прав в Україні.

Водночас Ілащук не виключає, що за права висвітлювати футбольний форум можуть позмагатися й інші українські канали. Хоча на вчорашній день - останній, коли УЄФА ще приймав заявки на права трансляції Євро-2012 - інформацію про участь у конкурсі не підтвердила жодна з провідних вітчизняних телекомпаній.

Умови тендеру, зокрема й вартість прав на трансляцію матчів, поки що не відомі. Вся необхідна документація, деталі конкурсу та повідомлення про сам початок тендеру буде надано телекомпаніям тільки після того, як УЄФА проведе формальну процедуру допуску каналів до конкурсу.

Перший національний був власником прав на трансляцію попереднього Євро-2008 в Австрії та Швейцарії, придбання яких обійшлося каналу в 4 млн. євро. Вочевидь для Євро-2012 ця цифра буде вищою.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Перший національний хоче транслювати Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути