понеділок, 16 червня 2008 16:48

Переможець Гран-прі Туреччини їхав з проколотим колесом

Фінн Мікко Хірвонен з команди BP Ford захопив лідерство в загальному заліку чемпіонату світу з класичного ралі, перемігши на восьмому етапі першості, який проходив у Туреччині. Хірвонен усього на 7,9 секунд випередив свого напарника по команді і співвітчизника Ярі-Матті Латвалу, причому переможець останні кілометри проїхав з проколотим переднім колесом.

Для 27-річного Хірвонена це шоста в кар"єрі перемога на етапах чемпіонату світу. Тепер на рахунку фінна 59 очок – це на три більше, ніж у діючого чемпіона світу француза Себастьена Лоеба з Citroen Total WRT.

Французький гонщик турецький етап закінчив на третьому місці. Після фінішу Лоеб заявив, що претендувати на перемогу не міг через зношені покришки, які він стер у перші два дні ралі. Як висловився сам Лоеб, який лідирував після суботньої частини етапу, "я стер шини, розчищаючи дорогу для гонщиків Ford". Француз, який у нинішньому сезоні виграв п"ять етапів, підкреслив, що постійно перемагати неможливо.

Наступний етап чемпіонату світу пройде з 31 липня по 3 серпня у Фінляндії.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Переможець Гран-прі Туреччини їхав з проколотим колесом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути