Ексклюзиви
субота, 22 лютого 2020 15:57

Що треба знати про найбільш очікуваний бій у боксі

 

В неділю вранці за київським часом, 23 лютого, на MGM Grand в Лас-Вегасі, США, відбудеться один із найбільш очікуваних боїв-реваншів у професійному боксі останнього десятиліття. Зустрінуться чемпіон світу за версією WBC у надважкій вазі, американець Деонтей Вайлдер і претендент на його титул, колишній чемпіон світу за трьома основними версіями у надважкій вазі, британець Тайсон Ф'юрі. Важливі деталі майбутнього мегафайту - які вони?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вайлдер здолав останню перешкоду перед реваншем з Ф'юрі: Усик поки очікує

Нічия в першому поєдинку

Вперше суперники зустрілися 1 грудня 2018 року на арені Staples Center у Лос-Анджелесі, США. Завдяки кращим боксерським навичкам більшу частину бою контролював Тайсон Ф'юрі. Але найпотужніший панчер сучасності вирівняв ситуацію завдяки двом нокдаунам, у які він відправив суперника наприкінці бою. В підсумку нічия і титул WBC залишився в американського чемпіона. Було чимало дискусій щодо результату бою, але, однозначно, він був близький і такий, що потребує реваншу.

Переможець стане найкращим у хевівейті

На кону в повторному бою Вайлдер – Ф'юрі не лише пояс WBC, а ще й престижний вакантний титул американського журналу The Ring. Також авторитетна організація Transnational Boxing Rankings Board (TBRB) заявила, що переможець буде визнаний справжнім чемпіоном світу у надважкій вазі.

Або Вайлдер виграє нокаутом або Ф'юрі переможе за суддівським рішенням

Без фаворита й аутсайдера

Нас очікує бій, прогнозувати результат якого справа абсолютно невдячна. Тому ми й не будемо цього робити. Шанси – 50 на 50. Або Вайлдер жорстко влучить і виграє нокаутом або Ф'юрі його перебоксує і переможе за суддівським рішенням.

Повернення Кличка

Для прихильників повернення в бокс Володимира Кличка, було б добре, якби виграв Тайсон Ф'юрі.

- Я хочу, щоб Ф'юрі переміг, після чого тоді у нас буде нове класне протистояння, - заявив Кличко в недавньому інтерв'ю британському таблоїду Mirror.

Матч-реванш з ним за звання найсильнішого в дивізіоні буде для Кличка-молодшого викликом, від якого дуже важко відмовитись. Володимир, думається, переконаний, що здатен поквитатися з Ф'юрі за прикру поразку і мав би вже це зробити, якби Ф'юрі двічі не відмовлявся від реваншу з ним. Це та незавершена справа, яка не дасть Кличку спокою на "пенсії". І ідея його повернення в дивізіон до максимуму його б оживила і повернула б хевівейту справді королівський статус.

Деонтей Вайлдер провів 43 поєдинки, 42 виграв, 41 нокаут. Тайсон Ф'юрі має 30 боїв, 29 виграв, 20 нокаутів. В кожного по нічиїй – між собою. В когось після бою з'явиться перша одиничка в графі поразок - якщо не станеться дива і суперники знову розійдуться з тим, з чим прийшли. Ну і з щонайменше з $30 млн гонорару кожен.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про найбільш очікуваний бій у боксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути