понеділок, 05 травня 2008 08:21

Перемога у Барселоні вивела Надаля у лідери чемпіонської гонки АТР

Перемога у Барселоні вивела Надаля у лідери чемпіонської гонки АТР

Рафаель Надаль упевнено наближається до другого турніру "Великого шолому" - Відкритого чемпіонату Франції. Іспанець не перестає дивувати і вкотре доводить, що йому і справді немає рівних на грунтових кортах. Після перемоги над Роджером Федерером у фіналі турніру у Монте-Карло тиждень тому, Рафа виграв і змагання у Барселоні.

Надаль один за одним долав опір своїх суперників і, дійшовши до фіналу, зустрівся зі своїм співвітчизником Давидом Феррером. Поєдинок обіцяв подарувати бодай невелику інтригу, адже усі іспанці традиційно сильно грають на грунті. І вона, здавалось, з"явилася у другому сеті. Після виграної першої партії 6:1, Надаль програв у другій 4:6. Але свою перевагу Рафа довів у вирішальному третьому сеті — 6:1 — і виграв другий поспіль грунтовий турнір у сезоні.

Цей титул став четвертим поспіль для Надаля у Барселоні.

- Я дуже щасливий, що зміг перемогти, - розповідає Рафа. - Чотири рази перемогти у Морнте-Карло і скільки ж у Барселоні - щось дуже особливе для мене. Цей матч був не з легких. Проте я був сильним протягом усієї гри і нав"язав боротьбу. Коли Давид почав грати краще у другому сеті, я заспокоївся і сфокусувався на своїй грі.

Цього тижня Надаль виступатиме у Римі, куди також поїде у ранзі діючого чемпіона.

Перемога у Барселоні вивела Рафаеля на перше місце у чемпіонській гонці АТР. У світовому рейтингу найкращих тенісистів він продовжує утримувати другу сходинку. Найсильнішим залишається Роджер Федерер. Серед українців найвище Сергій Стаховський - 131-й.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Перемога у Барселоні вивела Надаля у лідери чемпіонської гонки АТР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути