вівторок, 07 липня 2020 11:10

Перед чемпіонським боєм Усик публічно змінив політичні погляди

 

7 липня 2016 року в Києві відбулася пресконференція, присвячена призначеному на 17 вересня 2016-го поєдинку за титул WBO у першій важкій вазі між чемпіоном із Польщі Кшиштофом Гловацьким та українським претендентом на титул Олександром Усиком. Захід найбільше запам'ятався резонансною заявою уродженця Криму щодо приналежності півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик і Ломаченко є агентами Кремля - колишня чемпіонка світу з кікбоксингу

Якщо раніше Олександр стверджував, що для нього Крим - це Україна, то цього разу на пряме запитання, чи вважає Крим Україною, він досить нервово відповів, що "Крим - це Крим".

Після попередніх патріотичних заяв, очевидно, на Усика почали тиснути

Після попередніх патріотичних заяв, очевидно, на Усика почали тиснути. Один із кримських депутатів пропонував заборонити Олександрові в'їзд на півострів. А там у нього проживали рідні, була нерухомість. Зрештою, там Олександр народився і там його мала Батьківщина. А ще Усик завжди підтримував партнерські зв'язки із проросійськими силами в Україні та публічно заявляв, що вважає українців і росіян єдиним народом.

Пізніше на одній із пресконференцій йому ще раз поставили це запитання.

- Знаєте, я не папуга щоб повторювати вам по 100 разів, що, де, коли, - вирішив розставити акценти в цьому питанні боксер. - Скажіть, будь ласка, ваша ціль провокувати мене і говорити такі дурості мені, щоб потім якісь люди із не зовсім нормальним мисленням говорили: "А, ти, пес, зрадник!" Я кого зрадив із вас, що ви мені такі собачі питання задаєте? Я представляю Україну в цілому світі, прапор піднімається український, гімн грає український. От моя відповідь, вам, провокатори!

В жовтні 2018-го в одному з інтерв'ю Усика ще раз запитали про приналежність Криму.

- Божий, - відповів боксер. - Це по-справжньому.

Олександр Усик у липні 2018 року переміг росіянина Мурата Гассієва у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії у першій важкій вазі і став першим і єдиним українцем - абсолютним чемпіоном світу з професійного боксу. Олександр є обов'язковим претендентом на титул WBO у надважкій вазі. Наступний бій проведе, імовірно, в жовтні проти британця Дерека Чісори. В разі перемоги, зможе претендувати на чемпіонський бій.

Зараз ви читаєте новину «Перед чемпіонським боєм Усик публічно змінив політичні погляди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути