Ексклюзиви
пʼятниця, 05 вересня 2008 11:59

Параолімпійська спортсменка дискваліфікована через гарний зір

Австралійка Джесіка Галлахер, яка повинна була взяти участь в Параолімпійських іграх у Пекіні, усунена від участі в змаганнях у зв"язку з тим, що у неї виявили недостатньо поганий зір. Її зір правим оком відповідає критеріям, але ліве око бачить дуже добре для участі в Параолімпіаді, повідомляє AFP.

22-річна Галлахер планувала виступити в змаганнях з метання диску, штовхання ядра, в стрибках у довжину, а також у забігах на 100 та 200 метрів. Представник Параолімпійського комітету Австралії (APC) заявив, що задовго до початку Параолімпіади спортсменку попереджали про те, що її можуть не допустити до змагань.

Галлахер залишиться в тому, що має в своєму розпорядженні збірну Австралії до кінця Параолімпійських ігор. За словами представника АРС, команді можуть стати в нагоді її можливості остеопату. Відзначимо, що спортсменка розраховує виступити на зимових Параолімпійських іграх у Ванкувері.

Літня Параолімпіада 2008 року пройде в Пекіні з 6 по 17 вересня. Збірна Австралії розраховує виграти не менше 92 медалей різного ґатунку. У цьому випадку загальна кількість нагород австралійців на Параолімпіадах досягне тисячі. У 2004 році на Параолімпійських іграх в Афінах австралійці здобули 100 медалей, зокрема 26 золотих.

"Lenta.ru"

Зараз ви читаєте новину «Параолімпійська спортсменка дискваліфікована через гарний зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути