Ексклюзиви
неділя, 14 вересня 2008 14:27

Паралімпіада. Організатори змагань знову "напортачили"

На дистанції 100 метрів брасом у категорії (Sb5) мексиканський спортсмен Педро Рангель, що прийшов до фінішу першим, був дискваліфікований у зв"язку з порушенням Правил Міжнародного Паралімпійського комітету з плавання (SM 7-7).

Золота нагорода була віддана німецькому плавцю Томасу Грімму, бронзу здобув представник Південної Африки Тад Слетері, що прийшов четвертим.

Згідно заяви Міжнародного Паралімпійського Комітету (МПК), яка була поширена в суботу, протест мексиканської команди був поданий у встановлений правилами час. Проте, рішення суддів про анулювання дискваліфікації за часом лише на три хвилини спізнилося на початок церемонії нагородження. Таким чином, золоту медаль віддали німецькому плавцеві.

"На жаль, внаслідок помилки офіційних осіб, церемонія нагородження була проведена, не дивлячись на те, що йшов розгляд протесту", - йдеться в офіційній заяві МПК. У повідомленні також говориться, що надалі подібні помилки допускатися не будуть.

Повторна церемонія, на якій спортсмен Німеччини стояв тепер вже на другій ступені п"єдесталу, поступившись чемпіонським титулом мексиканцеві, пройшла увечері того ж дня.

Випадок фактичного анулювання церемонії нагородження - не перший на іграх в Пекіні. Раніше в понеділок на легкоатлетичних змаганнях про анулювання заїзду на дистанції п"ять тисяч метрів на інвалідних колясках у категорії Т54 серед жінок було оголошено вже після проведення церемонії нагородження. Медалі переможницям довелося здати, заїзд був повторений у п"ятницю.

Тринадцята Паралімпіада проходить в Пекіні з 6 по 17 вересня за участю більше чотирьох тисяч спортсменів.

"Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «Паралімпіада. Організатори змагань знову "напортачили"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути