понеділок, 18 серпня 2008 17:43

Основні спортивні організації не бажають бачити Косово серед своїх членів

Три міжнародні спортивні федерації прийняли за останній час до своїх лав новоутворену республіку Косово, влада якої в односторонньому порядку проголосила незалежність від Сербії.

Раніше це зробили Міжнародна федерація об"єднаних стилів боротьби (FILA) і Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF). Останньою з тих, що схвалили заявку на членство Косово стала Міжнародна федерація софтболу (ISF).

Таким чином, загальна кількість міжнародних спортивних федерацій, що визнали Косово, досягла чотирьох. Міжнародна федерація настільного тенісу ще в 2003 році включила Косово в список своїх членів. А косовські спортсмени в цьому виді спорту вперше під власним прапором були заявлені на лютневий чемпіонат світу в четвертому дивізіоні. Республіка також є членом з обмеженими правами Європейської федерації гандболу, що дає право виставляти свої команди в клубних турнірах.

Були відхилені косовські запити про вступ до Міжнародного олімпійського комітету (МОК), футбольних організацій ФІФА і УЄФА, волейбольні ФІВБ і ЕКВ, баскетбольну ФІБА і багато інших.

www.rian.ru

Зараз ви читаєте новину «Основні спортивні організації не бажають бачити Косово серед своїх членів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути