Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2017 12:54

Організатором "футбольного" теракту в Дортмунді виявився виходець із Росії

Організатором "футбольного" теракту в Дортмунді виявився виходець із Росії
Через вибух біля автобуса "Боруссії" на день перенесли матч ЛЧ. Фото: ill.in.ua

Можливим організатором серії вибухів напередодні чвертьфіналу Ліги чемпіонів "Боруссія" - "Монако" виявився виходець із Росії.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на Bild.

Поліція Баден-Вюртемберга заарештувала ймовірного організатора атаки - 28-річного Сергія В. Пізніше німецька прокуратура підтвердила затримання вихідця з РФ. За даними слідства, три вибухові пристрої були встановлені вздовж паркану завдовжки 12 м, а вибухова хвиля спрямовувалася саме на автобус німецької команди. Перший і третій пристрої розташовувалися біля землі, друга бомба перебувала в метрі від землі. Всі пристрої були начинені металевими предметами, які виявили в радіусі 250 м від вибуху.

Представники Росії пообіцяли заарештованому надати всю необхідну консульську допомогу в разі підтвердження в нього російського громадянства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у Дортмунді: заарештували підозрюваного

Зазначають, що Сергій В. звернув на себе увагу співробітників готелю, де перебував незабаром після вибуху. Коли всі гості схвильовано побігли, він спокійно пішов у ресторан і замовив біфштекс. Крім того, при замовленні номера Сергій В. попросив вигляд з вікна саме на дорогу, де стався вибух.

За даними слідства, затриманий не мав стосунку до жодної екстремістської організації. За однією з версій, Сергій В. здійснив вибухи з метою заробити грошей. Чоловік планував істотно збагатитися на різкому падінні вартості акцій футбольного клубу. Це сталося б у разі смерті або важкої травми когось з представників "Боруссії". Затриманий придбав 15 тис. акцій "Боруссії" на 78 тис. євро, а після вибуху й подальшого обвалення акцій на ринку він зміг би заробити близько 3,9 млн євро.

Першу гру 1/4 фіналу Ліги чемпіонів між "Боруссією" і "Монако" відклали на день через вибухи біля автобуса німецького клубу. В результаті інциденту захисник дортмундців Марк Бартра отримав травму руки.

Зараз ви читаєте новину «Організатором "футбольного" теракту в Дортмунді виявився виходець із Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути