вівторок, 20 листопада 2018 22:05

Оновлена Україна гідно виглядала в Туреччині

Оновлена Україна гідно виглядала в Туреччині
Євген Коноплянка вийшов на поле із капітанською пов'язкою

Збірна України зіграла внічию 0:0 товариську гру проти збірної Туреччини. Матч проходив в Анталії.

Андрій Шевченко продовжив експериментувати зі складом, випустивши на поле варіант молодіжної збірної із Луніним, Матвієнком, Коваленком, Зінченком, Миколенком, Шапаренком та Циганковим у складі. Молодь не підвела наставника. У першому таймі турки часом не змогли підвести голову, опинившись під тотальним пресингом збірної України. Найреальнішу нагоду втратив Віктор Циганков, який вийшов сам на сам із голкіпером, але не зумів перекинути його.

Андрій Лунін зумів в одному із епізодів парирувати удар упритул із 5 метрів. Загалом наш 19-річний голкіпер майже не помилявся, грав спокійно і впевнено. Чого не скажеш про його 30-річного партнера з "Динамо" Дениса Бойка. Судячи з усього, у матчах із Словаччиною й Туреччиною тренери мали визначитися із кандидатурою дублера Андрія П'ятова. Лунін поки виглядає переконливіше.

Опинившись у компанії однолітків, Зінченко перестав тушуватися й зіграв у свою справжню силу

Гарний матч для дебюту зіграв Віталій Миколенко. 19-річний динамівець анітрохи не знітився і грав у свою гру: із швидкими проходами флангом і непоганою взаємодією із партнерами. Віталій був помітний на полі, а значить, подальші виклики до збірної – справа часу.

Не кращу гру зіграв Шапаренко. Микола дуже старався, але часто втрачав м'яч у простих ситуаціях і був першим кандидатом на заміну. Натомість дуже гарно виглядав Олександр Зінченко. Хлопець готовий працювати під пресингом, організовує атаки і кілька разів небезпечно проривався флангом. Видно, що опинившись у компанії однолітків, Зінченко перестав тушуватися й зіграв у свою справжню силу.

Проблема форварда для збірної залишається надзвичайно гострою. Поки ні Коваленко, ні Борячук із Шведом не виглядають форвардами, здатними вирішити долю матчу.

Туреччина - Болат, Сеюнджю, Айхан (Ерсой, 54), Байрам, Мюльдюр (Демірал, 85), Кахведжі (Кара, 89), Йокушлу, Маллі (Топал, 74), Оз'якуп (Гюрлер, 46), Ундер, Унал (Тосун, 46).
Україна - Лунін, Миколенко, Матвієнко, Пластун, Циганков (Швед, 77), Зінченко, Коноплянка (Болбат, 64), Шапаренко (Малиновський, 46), Коваленко (Борячук, 85), Макаренко (Буяльський, 83), Караваєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Україна зіграла внічию з Туреччиною - відео

Це була остання гра збірної України в сезоні 2018 року. Жеребкування відбору до чемпіонату Європи відбудеться 2 грудня в Дубліні. Перші матчі будуть зіграні весною 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Оновлена Україна гідно виглядала в Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути