Ексклюзиви
пʼятниця, 05 вересня 2008 14:44

Олімпіада зробить Лондон культурним

Британська влада оприлюднила план "Культурної Олімпіади", чотирирічного марафону, що передує Олімпійським Іграм 2012 року в Лондоні. Головним завданням проекту організатори бачать залучення до нього нестоличних музеїв, театрів і інших установ. Інакше британській столиці не уникнути звинувачень в тому, що тільки вона отримає дивіденди від Ігор-2012, пише TheIndependent.

Старт "Культурній Олімпіаді" буде дан 26-28 вересня 2008 року ("Відкритий уїкенд"). На ці вихідні дні заплановані сотні заходів, зокрема відкриті репетиції в Королівській опері ("Ковент-Гарден") і спеціальний феєрверк біля Блекпульської башти, популярній визначній пам"ятці в графстві Ланкашир, яку видно одночасно з Ліверпуля, Манчестера та декількох інших міст. У майбутньому плануються проведення великого Шекспірівського фестивалю та відкриття 12 нових художніх об"єктів.

Тим часом лорд Коу, голова Лондонського комітету з організації Олімпійських ігор, у минулому сам двократний олімпійський чемпіон, вирішив посприяти культурному марафону вельми незвичайним способом: він приєднається до атлетів, які беруть участь в живій інсталяції "850" художника Мартіна Кріда.

"Lenta.ru"

Зараз ви читаєте новину «Олімпіада зробить Лондон культурним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути