середа, 09 квітня 2008 10:12

Олімпіада в Лондоні коштуватиме більше 40 мільярдів доларів

Колишній голова оргкомітету літньої Олімпіади 2012 року в Лондоні Джек Лемлі розповів, що вона обійдеться столиці Великобританії в значно більшу суму, ніж та, яку називає влада. Лемлі вважає, що витрати на організацію Ігор перевищать 20 мільярдів фунтів стерлінгів (близько 40 мільярдів доларів).

За словами Лемлі, мер Лондона Кен Лівінгстон завжди намагався приховати від громадськості реальну вартість організації Олімпіади. При цьому Лемлі вважає, що його звільнення з поста голови оргкомітету Ігор-2012 у жовтні 2006 року було пов"язане саме з тим, що він спробував розповісти, скільки грошей буде витрачено насправді.

Коли в 2005 році Лондон виграв боротьбу за право прийняти Олімпіаду-2012, влада говорили, що витрати на підготовку до Ігор складуть 2,4 мільярди фунтів. Незабаром ця сума виросла до 3,3 мільярдів, а потім - до 9,3 мільярдів. Проте Лемлі упевнений, що у результаті Олімпіада обійдеться Лондону більш ніж у 20 мільярдів фунтів.

Оргкомітет Олімпіади-2012 і урядовий комітет з культури, ЗМІ і спорту вже заявили, що цифри, про які говорить Лемлі, не відповідають дійсності.

У той же час кандидат на посаду мера Лондона від консервативної партії Борис Джонсон поставився до заяв Лемлі серйозно. Найбільше Джонсона турбує питання про те, звідки організатори Олімпіади візьмуть додаткові засоби.

Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «Олімпіада в Лондоні коштуватиме більше 40 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути