Ексклюзиви
понеділок, 28 липня 2008 16:23

Одну з фавориток Олімпіади запідозрили у підробці документів

Двох китайських гімнасток запідозрили в підробці документів. Журналісти американської газети NewYorkTimes припустили, що Хе Кесінь і Цзян Юйюань, включені в олімпійську збірну Китаю зі спортивної гімнастики, не досягли віку 16 років, повідомляє AP. Участь в Олімпіаді спортсменів молодших 16 років заборонена.

Сумніви американських журналістів викликало те, що на сайті комітету спорту Ченду (столиці провінції Сичуань) вказана дата народження Хе Кесінь: 1 січня 1994 року. Крім того, у травні 2008 року в газеті ChinaDaily, офіційному англомовному виданні уряду Китаю, повідомлялося, що гімнастці 14 років.

Журналісти NewYorkTimes звернулися з запитом до китайських спортивних властей. Чиновники представили документи, згідно з яким вік Хе Кесінь і Цзян Юйюань складає 16 років.

Представник китайської асоціації гімнастики Чжан Пейвень заявив, що документи спортсменок перевірені, а вірити даним, знайденим в інтернеті або газетах, не варто.

Хе Кесінь є однією з найсильніших гімнасток світу. На Олімпійських іграх 2008 року вона вважається фаворитом у боротьбі за золоту медаль у змаганнях на брусах.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Одну з фавориток Олімпіади запідозрили у підробці документів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути