пʼятниця, 15 грудня 2017 11:09

"Нью-Йорк Рейнджерс" зіграли першу гру в НХЛ

"Нью-Йорк Рейнджерс" зіграли першу гру в НХЛ
"Амеріканс" порадували глядачів, які повністю заповнили зал на 17 тисяч осіб. Фото: classpic.ru

15 грудня 1925 року НХЛ з'являється в Нью-Йорку. Команда "Нью-Йорк Амеріканс" проводить перший матч на новій арені "Медісон Сквер Ґарден".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заснували легендарний хокейний клуб

Бізнесмен Текс Рікард наполягав на тому, щоб суперником команди став чинний володар Кубка Стенлі "Монреаль Канадієнс" і НХЛ пішла йому назустріч. Він зробив з дебютного матчу ліги великосвітське дійство: в перших рядах сиділи чоловіки в смокінгах і жінки у вечірніх сукнях і хутрах.

"Амеріканс" порадували глядачів, які повністю заповнили зал, розрахований на 17 тисяч осіб. Шорт Грін на 12-й хвилині матчу відкрив рахунок.

Однак у другому періоді Алберт Ледюк і Біллі Буше вивели "Канадієнс" вперед, а на початку третього періоду зірка "Монреаля" Хоуі Моринц забив третій гол. Рахунок 3:1 зберігся до кінця зустрічі.

"Амеріканс" не найкращим чином виступили в тому сезоні. Команда здобула 12 перемог, зазнала 20 поразок і чотири матчі звела внічию. Проте хокей набув такої популярності в місті, що "Медісон Сквер Ґарден" вирішив завести свій власний хокейний клуб. В газетах його стали називати "Рейнджерами Тексу" (ім'я Текс нагадувало Техас з його рейнджерами). Прізвисько "Рейнджери" залишилося в назві команди.

Зараз ви читаєте новину «"Нью-Йорк Рейнджерс" зіграли першу гру в НХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути