Ексклюзиви
середа, 16 серпня 2017 11:09

Нова Зеландія забила 13 м'ячів у ворота Фіджі

Нова Зеландія забила 13 м'ячів у ворота Фіджі

16 серпня 1981 року збірна Нової Зеландії з рахунком 13:0 обіграла збірну Фіджі. Тоді це був рекорд відбірних матчів Кубка світу. Новозеландці посіли друге місце в зоні Азії й Океанії, проте змушені були грати стиковий матч із командою Китаю. Китайці мали таку саму кількість очок, але поступилися новозеландцям в особистих зустрічах та за різницею забитих і пропущених голів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбольний матч закінчився з рахунком – 24:0

Однак за умовами ФІФА треба було зіграти вирішальний матч. Він відбувся у Сінгапурі й приніс перемогу Новій Зеландії - 2:1.

Але вже на Мундіалі-1982 в Іспанії Нова Зеландія стала хлопчиком для побиття. Нащадки маорі програли Шотландії - 2:5, Бразилії - 1:4 (хоча вели до перерви - 1:0) і СРСР - 0:3 (два м'ячі забили українці Блохін і Балтача).

Востаннє збірна Нової Зеландії грала на Кубку світу 2010 року. Тоді були зафіксовані 3 нічиї. 1:1 - зі Словаччиною й Італією і 0:0 - із Парагваєм. З мріями про вихід до наступного кола довелося попрощатися. Єдиною втіхою було те, що чемпіони світу італійці взагалі набрали 2 залікові бали і фінішували нижче, останніми в групі.

Зараз ви читаєте новину «Нова Зеландія забила 13 м'ячів у ворота Фіджі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути