Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2007 17:00

НОК назвав кращих спортсменів України

В четвер, 14 червня, під час прес-конференції президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Сергій Бубка вручив пам"ятні статуетки і грошові премії "Кращій спортсменці квітня" Ользі Коробко і її тренеру Василю Кулаку і "Кращій спортсменці травня" Ганні Бессонової, повідомляє прес-служба НОК.

У нагородженні також взяв участь перший заступник міністра України у справах сім"ї, молоді і спорту Віктор Руденко.

У квітні Коробко була першою на чемпіонаті Європи по важкій атлетиці. "Золото" і рекорд європейської першості дозволили Ользі стати кращою спортсменкою чемпіонату.

Нагороджуючи Коробко і Кулака, Бубка підкреслив, що важка атлетика в Україні завжди грала одну з провідних ролей, і є кому гідно продовжувати її знамениті традиції.

"Ольга - молода і вельми перспективна спортсменка. Впевнений, що під керівництвом кваліфікованого і досвідченого наставника Василя Кулака вона ще зможе порадувати вітчизняних любителів спорту на олімпійських аренах Пекіна", - відзначив він.

У травні на Кубку світу по спортивній гімнастиці у вправах з булавами не було рівних Бессоновій, в змаганнях із стрічкою вона завоювала друге місце.

"Всі ми вже знаємо, наскільки суб"єктивним видом спорту є художня гімнастика. Протягом тривалого часу Ганна на змаганнях різного ступеню доводить свою високу майстерність, тому радий нагородити нашу провідну грацію", - підкреслив Бубка.

Президент НОК також відзначив внесок наставників Ганни - Ірина і Альбіни Дерюгиних: "Українська школа художньої гімнастики відома у всьому світі. Переконаний, що ці тренери - це золотий фонд вітчизняного спорту, що дозволяє досягати найвищих результатів на найпрестижніших міжнародних змаганнях".

Коробко, Кулак і Бессонова, у свою чергу, подякували НОК за увагу і турботу і завірили всіх поклонників спорту, що зроблять все можливе ради подальших перемог.

Нагадаємо, НОК України з листопада 2005 року щомісячно визначає кращого спортсмена, а починаючи з січня цього року - і тренера.

В кінці року НОК визначатиме кращого спортсмена і тренера року. www.sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «НОК назвав кращих спортсменів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути